HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.15 16:06 Frissítve: 2018.02.15 18:59

Női kézi: Lars Rasmussen is elismerte, érkezik a dán irányító

Egy helyi dán lap után Lars Rasmussen, a Siófok női kézilabdacsapatának vezetőedzője is megerősítette, hogy leigazolják a Ringköbing 27 éves irányítóját, Camilla Maibomot. A Siófok később a honlapján jelentette be az új szerzeményt.

HIRDETÉS

 

Camilla Maibom Siófokon újra együtt dolgozhat Lars Rasmussennel

„Camilla okos játékos, aki az átlövők és saját maga számára is meg tudja teremteni a lehetőségeket. A Ringköbingből ismerem, ebben a szezonban is kiválóan játszott eddig a csapatában. Biztos vagyok benne, hogy nekünk is segíteni fog az előttünk álló fontos tavaszi időszakban” – mondta Lars Rasmussen a dán Tv2-nek.

Maibom dán csapata öt fordulóval a bajnokság vége előtt az utolsó előtti helyen áll, míg a Siófok a dobogóért harcol az NB I-ben, és bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelyben az Érddel találkozik. A 27 éves irányító szülővárosában, Svendborgban kezdett el kézilabdázni, később szerepelt az Odensében, a Nyköbingben, illetve a Silkeborg-Voelben. 2016 óta volt a Ringköbing játékosa, itt dolgozott együtt Rasmussennel.

Mint ismert, a Siófokot több súlyos sérülés is hátráltatja a szezonban, a szerb Andjela Janjusevics és a román Gabriela Perianu is hosszú időre kidőlt, míg a francia Marie-Paule Gnabouyou és a szerb Szanja Damnjanovics anyai örömök előtt áll. A pótlásukra eddig csak a román Melinda Geiger érkezett, Maibom megszerzésétől azt várják a Balaton-partján, hogy segít tehermentesíteni a francia Estelle Nze Minkót.

Az év eleje óta azon fáradoztunk, hogy még egy minőségi játékost igazoljunk. Olyan játékosok megszerzésével próbálkoztunk, mint Ana Gros, Lois Abbingh vagy Veronica Kristiansen, de nem jártunk sikerrel – tette hozzá Rasmussen, aki szerint a Ringköbing egy szép összeggel gazdagodott, amiért elengedte élő szerződéséből Maibomot (a játékos kontraktusában volt erre vonatkozó záradék).

Az elmúlt években arról álmodtam, hogy kipróbálom magamat külföldön, így könnyen igent mondtam. Sajnálom, hogy nem fejezhetem be az idényt a Ringköbinggel, de ez olyan ajánlat volt, amire nem mondhattam nemet – idézi az irányítót a dán klub honlapja. Maibom szerződése egyelőre az idény végéig szól a Siófoknál.

„Nagy terveink vannak a klubnál. A következő szezonban szeretnénk megelőzni az Érdet és a Ferencvárost is, hogy mi legyünk a Győr első számú kihívói – tekintett már előre Rasmussen.

A Siófok később a honlapján jelentette be az új szerzeményt, hozzátéve, hogy a hétvégi, MTK elleni bajnokin mutatkozhat be a csapatban. 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.16 08:23:08

Kézilabda PAPP BÁLINT, VINCZE SZABOLCS

A magyar kézilabda-társadalom imádja az új aranycsapatot, a vb-győztes női juniorválogatottat.

2018.07.14 15:57:55

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ

A szünetben még 12–10-re a norvégok vezettek, végül hattal nyertek Háfráék.

2018.07.13 15:35:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ellenfél a 20. perc után csak futott az eredmény után. Norvégiával játszunk szombaton 20 órától.

2018.07.11 15:08:47

Kézilabda HARMATH ÁKOS

Az első félidő végét elrontotta a magyar csapat, de a szünet után ellenállhatatlanul játszva átrohant a románokon.

2018.07.10 15:00:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok a 29. percben még 10–10-re álltak, végül a mieink 31–17-re nyertek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS