Női kézi: pozitív eset az Érdnél és a DVSC-nél is, karanténban a két csapat

Vágólapra másolva!
2020.10.08. 13:29
null
Több meccse is elmaradhat az Érdnek (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
Az Érd női kézilabdacsapata egyik játékosának kötelezően előírt heti PCR-tesztje pozitív lett, ezért a teljes keret karanténba került, és így várhatóan elmarad a szombati, Mosonmagyaróvár elleni bajnoki – olvasható az erdmost.hu-n. Szintén pozitív eredményt mutatott a DVSC egyik játékosának koronavírustesztje, így ők is hasonló módon jártak el – áll a dvsckezilabda.hu közleményében.

 

Az Érd a teljes keret karanténba kerülését a hivatalos oldalán megerősítette, hozzátéve, hogy megkezdik az ilyenkor szokásos protokoll elvégzését, valamint ígérik, a további fejleményekről közleményben tájékoztatják a nyilvánosságot.

Az előírás szerint pozitív teszt esetén a csapat tagjával szoros kontaktusban lévő stábtagok és játékosok számára is kötelező a tíznapos karantén, így valószínűleg az október 10-re kiírt, Motherson Mosonmagyaróvár elleni hazai mérkőzés mellett az október 14-i, Kisvárda elleni idegenbeli bajnokija is elmarad az Érdnek.

A DVSC az október 10-i Boglári Akadémia-SZISE elleni idegenbeli mérkőzés halasztásáról már hivatalos értesítést kapott, és vélhetően az október 14-ére kiírt, Győri Audi ETO elleni hazai mérkőzés is elmarad, ám erről, és további mérkőzések esetleges halasztásáról később dönt a szövetség.

Az MKSZ nemrégiben született döntése értelmében a férfi és a női kézilabda NB I-ben is június 30-ig kell lejátszani a koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztott találkozókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik