Női kézi: Oguntoye, Szekerczés és Korsós is a keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.19. 16:31
null
Oguntoye is részt vehet az összetartáson (Fotó: Tumbász Hédi)
Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott megbízott kapitánya több fiatal játékost is meghívott a nemzeti csapat jövő heti összetartására.

A válogatottat Karl Erik Böhn gyógyulása alatt irányító Hajdu János meghívót küldött többek között az érdi Oguntoye Viktóriának, a győri Korsós Dorinának és az FTC-t erősítő Mészáros Reának, valamint Szekerczés Lucának is.

A keretet szemlélve felfedezhetjük Triscsuk Krisztina nevét is, ami annak tudatában meglepő, hogy az érdi játékos a Ferencváros elleni BL-selejtezőn súlyos arcsérülést szenvedett. Ha a honosított átlövő felépülése jól alakul, akkor csökkentett edzésmunkát végezhet jövő hétfőn és kedden, amely napokon Hajdu János összesen három tréninget vezényel Tatán a decemberi világbajnokságra készülő társaságnak.

A válogatott a tatai összetartást követően október 21-től újabb egy hetet készül együtt, amelynek végén Szombathelyen nemzetközi torna keretében lép pályára Horvátország, Brazília, valamint Norvégia csapatai ellen.

„A csapat a nyár eleji, elsősorban a fizikai állapotot felmérő néhány edzést kivéve a tavalyi Európa-bajnokság bronzmérkőzése óta nem volt együtt, decemberben viszont a világbajnokságon kell bizonyítanunk. Fontos, hogy újra együtt legyenek a lányok, no és persze az is, hogy megismerjük egymást, még akkor is, ha a keret nagy részével dolgoztam már együtt, és akivel még nem, azt is jól ismerem. Fel kell mérnünk, hol tartunk, mire kell koncentrálnunk a világbajnokságig. A szakmai szempontok mellett a közösségépítés is nagyon fontos” – nyilatkozta Hajdu János.

„Bízom benne, hogy Görbicz Anita, Szamoránsky Piroska, Triscsuk Krisztina és Vérten Orsolya is ott lesz velünk, és ha nem is végeznek ugyanolyan edzésmunkát, mint a többiek, de a rehabilitációjuk mellett részt vesznek a csapat formálódásában” – tette hozzá a megbízott kapitány.

NŐI KÉZILABDA, A TATAI KERET
Kapusok: Herr Orsolya (Győr), Kiss Éva (Fehérvár), Oguntoye Viktória (Érd)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett, Orbán Adrienn (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém), Soós Viktória (Győr), Szekerczés Luca (FTC)
Irányítók: Görbicz Anita, Kovacsics Anikó (Győr), Szucsánszki Zita (FTC)
Beállók: Cifra Anita, Szamoránsky Piroska (FTC)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Klivinyi Kinga, Triscsuk Krisztina (Érd), Tomori Zsuzsanna, Zácsik Szandra (FTC)
Balszélsők: Korsós Dorina (Győr), Vérten Orsolya (FTC), Vincze Melinda (Dunaújváros)
Védők: Mészáros Rea (FTC), Szekeres Klára (Érd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik