HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.12 13:20 Frissítve: 2018.10.12 15:19

Női kézi: Nora Mörkre újabb hat hónapos kihagyás vár

Bekövetkezett az, amitől Nora Mörk a legjobban félt, a Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázójának térdét pénteken Norvégiában megműtötték, és legalább hat hónapot ki kell hagynia.

HIRDETÉS
Nora Mörköt megműtötték, újabb hat hónapot ki kell hagynia (Fotó: Török Attila)

 

 

A Tv2.no portál beszámolója szerint a pénteki műtét jól sikerült, de kiderült, hogy Mörknek újabb fél évet ki kell hagynia.

„Bekövetkezett az, amitől Nora félt: a meniszkuszsérülése súlyosabb volt a vártnál, ami azt jelenti, hogy körülbelül hat hónapig nem játszhat. A legjobb orvosok végezték a műtétet, nem tehetünk mást, mint támogatjuk őt a felépülésben” – nyilatkozta Thorír Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerint Mörknek az elkövetkező időszakban meg kell próbálnia nem túl sokat foglalkozni a kézilabdával, a rehabilitáció során pedig mindig csak az adott hétre szabad koncentrálnia, és hogy a következő szezonra teljesen egészséges legyen. 

Mörk még február 5-én, a Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, és ugyan a rehabilitációja jól haladt, két hete ismét fájdalmat érzett az operált térdében. A vizsgálatok során kiderült, hogy az újabb – immár nyolcadik – műtét elkerülhetetlen.

„A sérülése miatti kivizsgálás során jó térdízületi stabilitás mellett a holdasporc-gyök szakadása volt valószínűsíthető. Az október 12-én Oslóban elvégzett műtét során beigazolódott a holdasporc-gyök szakadása, melynek helyreállító műtétét követően ismét féléves rehabilitáció vár a játékosra” – erősítette meg a hírt Balogh Péter, a Győri ETO csapatorvosa.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.17 23:56:26

Kézilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Érdekes lenne tudni, hogy a sportolók közül hányan és mennyit értenek a tréningeken és meccseken elhangzó utasításokból. S tesztként lefordíttatni velük az edzői monológokat.

2018.12.16 16:17:45

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Franciaország női kézilabda-válogatottja visszavágott az oroszoknak, és első Európa-bajnoki címét ünnepelheti.

2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS