nemzetisport.hu 2018.10.12 13:20 Frissítve: 2018.10.12 15:19

Női kézi: Nora Mörkre újabb hat hónapos kihagyás vár

Bekövetkezett az, amitől Nora Mörk a legjobban félt, a Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázójának térdét pénteken Norvégiában megműtötték, és legalább hat hónapot ki kell hagynia.

Nora Mörköt megműtötték, újabb hat hónapot ki kell hagynia (Fotó: Török Attila)

 

 

A Tv2.no portál beszámolója szerint a pénteki műtét jól sikerült, de kiderült, hogy Mörknek újabb fél évet ki kell hagynia.

„Bekövetkezett az, amitől Nora félt: a meniszkuszsérülése súlyosabb volt a vártnál, ami azt jelenti, hogy körülbelül hat hónapig nem játszhat. A legjobb orvosok végezték a műtétet, nem tehetünk mást, mint támogatjuk őt a felépülésben” – nyilatkozta Thorír Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerint Mörknek az elkövetkező időszakban meg kell próbálnia nem túl sokat foglalkozni a kézilabdával, a rehabilitáció során pedig mindig csak az adott hétre szabad koncentrálnia, és hogy a következő szezonra teljesen egészséges legyen. 

Mörk még február 5-én, a Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, és ugyan a rehabilitációja jól haladt, két hete ismét fájdalmat érzett az operált térdében. A vizsgálatok során kiderült, hogy az újabb – immár nyolcadik – műtét elkerülhetetlen.

„A sérülése miatti kivizsgálás során jó térdízületi stabilitás mellett a holdasporc-gyök szakadása volt valószínűsíthető. Az október 12-én Oslóban elvégzett műtét során beigazolódott a holdasporc-gyök szakadása, melynek helyreállító műtétét követően ismét féléves rehabilitáció vár a játékosra” – erősítette meg a hírt Balogh Péter, a Győri ETO csapatorvosa.

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.