Női kézi: Nora Mörkre újabb hat hónapos kihagyás vár

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 13:20
null
Nora Mörköt megműtötték, újabb hat hónapot ki kell hagynia (Fotó: Török Attila)
Bekövetkezett az, amitől Nora Mörk a legjobban félt, a Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázójának térdét pénteken Norvégiában megműtötték, és legalább hat hónapot ki kell hagynia.

 

 

A Tv2.no portál beszámolója szerint a pénteki műtét jól sikerült, de kiderült, hogy Mörknek újabb fél évet ki kell hagynia.

„Bekövetkezett az, amitől Nora félt: a meniszkuszsérülése súlyosabb volt a vártnál, ami azt jelenti, hogy körülbelül hat hónapig nem játszhat. A legjobb orvosok végezték a műtétet, nem tehetünk mást, mint támogatjuk őt a felépülésben” – nyilatkozta Thorír Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerint Mörknek az elkövetkező időszakban meg kell próbálnia nem túl sokat foglalkozni a kézilabdával, a rehabilitáció során pedig mindig csak az adott hétre szabad koncentrálnia, és hogy a következő szezonra teljesen egészséges legyen.

Mörk még február 5-én, a Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, és ugyan a rehabilitációja jól haladt, két hete ismét fájdalmat érzett az operált térdében. A vizsgálatok során kiderült, hogy az újabb – immár nyolcadik – műtét elkerülhetetlen.

„A sérülése miatti kivizsgálás során jó térdízületi stabilitás mellett a holdasporc-gyök szakadása volt valószínűsíthető. Az október 12-én Oslóban elvégzett műtét során beigazolódott a holdasporc-gyök szakadása, melynek helyreállító műtétét követően ismét féléves rehabilitáció vár a játékosra” – erősítette meg a hírt Balogh Péter, a Győri ETO csapatorvosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik