HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.12 13:20 Frissítve: 2018.10.12 15:19

Női kézi: Nora Mörkre újabb hat hónapos kihagyás vár

Bekövetkezett az, amitől Nora Mörk a legjobban félt, a Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázójának térdét pénteken Norvégiában megműtötték, és legalább hat hónapot ki kell hagynia.

HIRDETÉS
Nora Mörköt megműtötték, újabb hat hónapot ki kell hagynia (Fotó: Török Attila)

 

 

A Tv2.no portál beszámolója szerint a pénteki műtét jól sikerült, de kiderült, hogy Mörknek újabb fél évet ki kell hagynia.

„Bekövetkezett az, amitől Nora félt: a meniszkuszsérülése súlyosabb volt a vártnál, ami azt jelenti, hogy körülbelül hat hónapig nem játszhat. A legjobb orvosok végezték a műtétet, nem tehetünk mást, mint támogatjuk őt a felépülésben” – nyilatkozta Thorír Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerint Mörknek az elkövetkező időszakban meg kell próbálnia nem túl sokat foglalkozni a kézilabdával, a rehabilitáció során pedig mindig csak az adott hétre szabad koncentrálnia, és hogy a következő szezonra teljesen egészséges legyen. 

Mörk még február 5-én, a Nyköbing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, és ugyan a rehabilitációja jól haladt, két hete ismét fájdalmat érzett az operált térdében. A vizsgálatok során kiderült, hogy az újabb – immár nyolcadik – műtét elkerülhetetlen.

„A sérülése miatti kivizsgálás során jó térdízületi stabilitás mellett a holdasporc-gyök szakadása volt valószínűsíthető. Az október 12-én Oslóban elvégzett műtét során beigazolódott a holdasporc-gyök szakadása, melynek helyreállító műtétét követően ismét féléves rehabilitáció vár a játékosra” – erősítette meg a hírt Balogh Péter, a Győri ETO csapatorvosa.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 11:30:36

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 17.45. A veszprémiek is szállodába vonultak egy nappal a rangadó előtt, mégpedig csapatépítő szándékkal.

2018.10.20 22:20:22

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A csata útbaigazítást is adhat.

2018.10.14 08:41:10

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédőnek jó és rossz periódusai is voltak a meccsen, de az utolsó negyedóra egyértelmű volt.

2018.10.14 16:12:23

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar bajnok hat góllal is vezetett, végül kettővel győzött a német sztárcsapat ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS