Női kézi: nincs nagy gond az Eb-ről lemaradó Klivinyi vállával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.30. 21:42
Az FTC válogatott balátlövője, Klivinyi Kinga vállsérülés miatt maradt le a franciaországi kézilabda Európa-bajnokságról. A játékos a fradi.hu-nak elárulta, hogy nem súlyos a sérülése, de nem jó érzés itthonról nézni a kontinenstornát.

Klivinyi a francia válogatott elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, szerencsére nem súlyosan, viszont az Európa-bajnokságra nem utazhatott el. Az átlövő elárulta, hogy a vizsgálatok alapján a vállizmában kisebb izomszakadás látható, valamint be is van vizesedve az a terület, de nem tűnik súlyosnak a probléma.

Az átlövő itthonról nézte a franciaországi Eb nyitómeccsét, mivel a magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen – egyeztetve a válogatott orvosi stábjával – úgy döntött, hogy túlzott megterhelést jelentene a vállának a torna.

Ez van, nekem marad a szurkolás. Végig úgy készültem a sérülésem után, hogy az Európa-bajnokságon ott szeretnék lenni, jól is ment minden, egészen sokat játszottam, nem is fájt a vállam, szeptember környékén már éreztem, hogy a keret tagja lehetek, ám aztán az élet mégiscsak úgy akarta, hogy ne utazhassak.

A magyar női kézilabda-válogatott szombaton, a hollandok ellen kezdi meg Eb-szereplését.

„Nehéz megmondani, hogy mikor múlik el a fájdalom, de az biztos, hogy a jövő hét közepéig labdát se fogok, aztán óvatosan kipróbáljuk majd, hogy milyen. Addig pedig gyógytorna és kezelések sora vár még rám...” – zárta Klivinyi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik