Női kézi NB I: újvárosi győzelmével döntős az FTC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 19:26
null
Szamoránsky Piroskáék másodszor is legyőzték a Dunaújvárost az elődöntőben (Fotó: Teknős Miklós, archív)
A Ferencváros bejutott a női kézilabda NB I fináléjába, miután az elődöntő második mérkőzésén, idegenben is legyőzte a Dunaújvárost, 33–28-ra.


A két csapat ott folytatta, ahol az első mérkőzésen abbahagyta, a Dunaújváros képtelen volt megállítani a ferencvárosi rohamokat, a 4. perc végén már a hatodik gólt kapták a hazaiak. Mátéfi Eszter gyorsan élt is első időkérési lehetőségével, de csapata védelme csak nem akart összeállni, kapusai nem sokat találkoztak a labdával. Az újvárosi vezetőedző legalább játékosai támadójátékával elégedett lehetett, a 15–20-as félidei állás akár végeredménynek is beillett volna.

A második játékrészben a Fradi nyolc góllal elhúzott, és bár a hazaiak az 50. percre megfelezték hátrányukat, ennél többre nem telt erejükből. A Ferencváros 33–28-ra nyert, így sorozatban negyedszer is bejutott az NB I döntőjébe – és valószínűleg egymás után negyedszer is a Győr lesz az ellenfele.

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 28–33 (15–20)
Dunaújváros, 800
néző. V: Heim A., Kiss O.
DUNAÚJVÁROS: Nagy É. – Azari, TRISCSUK 7, Takács D. 1, VINCZE 8, Bulath 4 (3), Ferling 3. Csere: Vig (kapus), MEKLER-RÁDL 5, Gera, Hosszú, Berta, Ferenczy, Hanusz. Edző: Mátéfi Eszter
FTC: Szikora – Kovacsicz 3, TOMORI 7, SZUCSÁNSZKI 7, SZAMORÁNSKY 8, Pena 2 (1), Szarka. Csere: Tomasevics (kapus), Mészáros, Vérten 5, Lukács 1, Háfra, Faluvégi. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–7. 15. p.: 7–13. 35. p.: 16–24. 44. p.: 21–29. 49. p.: 24–29. 55. p.: 26–33
Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Ferencváros javára.
MESTERMÉRLEG
Mátéfi Eszter:
– Nagyon nagy csatában az erősebb, jobb csapat jutott a döntőbe. Mi sajnos az elejét elrontottuk. A Ferencvárosnak hét-nyolc válogatott játékosa van, nekünk kettő. Próbáltuk forgatni a csapatot, de sok gólt kaptunk az első félidőben. Kijött az ellenfél rutinja, nemzetközi tapasztalata. Ez a realitás, innen a bronzmeccsre koncentrálunk.
Elek Gábor: – Nagyon jól kezdtünk, és ez alapvetően meghatározta a mérkőzés alakulását. Azonban nem sok energiát tettünk a mai találkozóba, az elejét megnyomtuk, de utána langyossá, figyelmetlenné váltunk. Nem tetszett a mai teljesítmény, de összességében egyértelműen, magabiztosan jutottunk a döntőbe, ez mindenképpen pozitívum.

AZ ELŐDÖNTŐ MÁSIK PÁRHARCÁNAK PROGRAMJA
Április 23., 18:00: Győri Audi ETO–Érd
Április 28., 18:00: Érd–Győri Audi ETO

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik