Női kézi NB I: ezért hagyta ki az FTC elleni rangadót a Siófok kapusa

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 14:46
null
Szikora Melinda (balra) remekelt az FTC ellen, Silje Solbergnek viszont ki kellett hagynia a rangadót (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a női kézilabda NB I 17. fordulójának rangadóján a Siófok 26–24-re nyert az FTC otthonában, ezzel óriási lépést tett az ezüstérem megszerzése felé. A vendégcsapat keretében ezúttal sem volt ott Silje Solberg – a norvég Verdens Gang beszámolójából az is kiderült, hogy miért nem lépett pályára a világbajnok és Európa-bajnok norvég kapus.

 

Silje Solberg legutóbb február 6-án, a DKKA elleni bajnokin lépett pályára, azóta a Kisvárda és az FTC elleni mérkőzést is kihagyta. A VG beszámolója szerint a 29 éves norvég kapus egy belsőfül-rendellenességből származó betegséggel, egy jóindulatú, rohamokban jelentkező (test)helyzeti szédüléssel küzd.

A beszámoló szerint január elején jelentkeztek nála először a tünetek, majd ezek február elején felerősödtek – ezért kellett edzéseket és mérkőzéseket is kihagynia.

„Valahol a betegség és a tengeri betegség között van az érzés. Unalmas, hogy nem edzhetek és nem játszhatok, de remélem, hogy hamarosan visszatérhetek a pályára. Egyre jobban vagyok” – idézi Silje Solberget a VG.

A norvég lap azt a kérdést is felteszi, hogy a kapus ott lehet-e majd a válogatott márciusi olimpiai selejtezőtornáján. A játékos és a norvég nemzeti csapat orvosa, Anne Froholdt szerint nem lesz akadálya, hogy ott legyen a pályán Podgoricában.

Norvégia a házigazda Montenegró mellett Romániával és Thaifölddel szerepel egy selejtezőcsoportban. A kvartettből az első kettő jut majd ki a 2020-as tokiói olimpiára.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ (március 20–22.)
Llíria:
Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína, Szenegál
Győr:Magyarország (rendező), Oroszország, Szerbia, Kazahsztán
Podgorica:Montenegró (rendező), Norvégia, Románia, Thaiföld

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik