MTI 2020.07.13 17:04 Frissítve: 2020.07.13 17:20

Női kézi NB I: átszabta a váci felkészülést a vírushelyzet

Teljes mértékben átszabta a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE felkészülését, hogy tíz játékosa megfertőződött koronavírussal – fogalmazott Kirsner Erika.

Kirsner Erikának egészen új helyzettel kell megküzdenie Vácon (Fotó: Török Attila)

A klubelnök az M1 aktuális csatornának hétfőn felidézte: május 25-én kezdtek el edzeni, hétfő-csütörtök ritmusban végeztek el gyorsteszteket a játékosokon, és egy sem hozott pozitív eredményt.

Azután két játékos panaszkodott az ízérzékelés elvesztésére – amely a koronavírus egyik tünete –, majd a tesztjük pozitív lett, így a velük kapcsolatba lépő stábtagokat, csapattársakat PCR-tesztnek vetették alá, ezáltal mutatták ki a tíz fertőzöttet, akikről június 30-án számolt be a klub.

Ők azóta már negatív eredményt produkáltak és jól vannak, egyedül Bálint Annát kezelik, ő Erdélyben került kórházba, a legutóbbi tesztje pozitív lett, és a vizsgálatok a tüdején is foltot érzékeltek, bár az még nem tisztázott, hogy ez a koronavírussal kapcsolatos-e.

Kirsner leszögezte, már egy héttel elcsúsztak az előzetes edzéstervezethez képest, kedden végzik el a szokásos orvosi vizsgálatokat, és csak azok kezdhetik el fokokozatosan a tréningeket, akiknél mindent rendben találnak.

„Sajnos három-négy hét hátrányban leszünk a többiekhez képest, teljes értékű munkát csak augusztusban fogunk tudni végezni"
– fogalmazott a klubelnök. Hozzáfűzte, akiknél korábban csak negatív eredményt hoztak a tesztek, azokkal kedden kezdhetik meg a közös munkát.

„Teljes mértékben átszabta a felkészülést, nem tudjuk, mikor leszünk olyan állapotban, hogy edzőmeccset tudjunk játszani"
– fejtette ki. Hozzátette, 11 találkozó, köztük két külföldi csapat elleni volt betervezve nekik, de mindet lemondták. A bajnokságot szeptember első hétvégéjén a Ferencváros ellen kezdenék.

„Valószínűleg arra a meccsre még nem állunk majd készen" – hangsúlyozta a játékosként világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Kirsner. Kitért rá: a betegségen átesettek 4-6 hétig csak könnyített edzéseken vehetnek részt, márpedig ez egybeesik a bajnoki idény kezdetével.

2020.08.07 19:38:30

Kézilabda PAPP BÁLINT

A legszerényebb kézilabdakapus még azt sem szereti, ha a rajongók a 2018-as BL-győzelmet érő földöntúli bravúrjára emlékeztetik.

2020.08.09 08:55:21

Kézilabda NAGY PÉTER

Nem hátrál meg a kihívások elől Nikolaj Markussen, a veszprémiek 212 centis dán balátlövője.

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.