Női kézi NB I: Amorim és Müller régi barát ellen a Balatonnál

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 14:50
Az idényt remekül, két győzelemmel (Dunaújváros, Érd) és egy döntetlennel (FTC, idegenben) kezdő Siófok szombaton a címvédő Győri ETO-t fogadja a női kézilabda NB I-ben. A rangadóvá előlépő párharcban magyar, brazil és német válogatottbeli csapattársak kerülnek szembe egymással.

„Anitáról nehéz hosszú elemzést mondani, ugyanis egy szó jellemzi: világklasszis – mondta a siófoki csapatkapitány, Orbán Anna a Győr csapatkapitányáról, Görbicz Anitáról a siófokiak honlapjának. – A világ egyik, ha nem a legjobb játékosáról beszélünk, aki a játék minden elemében szenzációs. Olyan mozdulatokat lehet tőle látni nap mint nap, amelyeket nem lehet tanulni. Szeretnénk nagyon jó mérkőzést játszani a Győrrel hazai közönség előtt, de reálisak vagyunk, nem mi vagyunk a meccs esélyesei, hiszen a világ legjobb csapata látogat hozzánk.”Orbán Anna a Győr csapatkapitányáról, Görbicz Anitáról a siófokiak honlapjának. – A világ egyik, ha nem a legjobb játékosáról beszélünk, aki a játék minden elemében szenzációs. Olyan mozdulatokat lehet tőle látni nap mint nap, amelyeket nem lehet tanulni. Szeretnénk nagyon jó mérkőzést játszani a Győrrel hazai közönség előtt, de reálisak vagyunk, nem mi vagyunk a meccs esélyesei, hiszen a világ legjobb csapata látogat hozzánk.”

„Nagyon régóta ismerjük egymást, együtt játszottunk Dániában a Randers, Szlovéniában a Ljubljana csapatában és a német válogatottban is – utalt a Suzann Müllerrel közös múltra és jelenre a siófoki Nina Wörz. – A posztján, jobbátlövőként a világ legjobb játékosának tartom, minden adottsága megvan, ami ehhez kell. Jól lő, remekül védekezik, és akár szélről is remekül tör be. Jó barátok maradtunk, tartjuk a napi kapcsolatot itt, Magyarországon is.”

„Eduarda fantasztikus játékos és még jobb barát – jellemezte Daniela Piedade Eduarda Amorimot. – Nagyon szoros a kapcsolatunk. Először az athéni olimpián játszottunk együtt. Hihetetlen fizikai adottságai vannak, nagyon erős, a lövőereje az egyik legnagyobb a világon. Mindig is arról álmodott, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, és nagyon örülök, hogy ez valóra vált. Remélem, a következő álmunkat együtt vihetjük véghez a 2016-os hazai olimpián...”

A szombat este 18 órakor kezdődő mérkőzést nem közvetíti a televízió, de a Siófok KC hivatalos honlapján élőben megtekinthető lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik