MTI 2014.07.07 19:29 Frissítve: 2015.02.25 02:10

Női kézi NB I: a négy közé kerülés a cél a Fehérvár KC-nél

A legjobb négy közé kerülés a cél a női kézilabda NB I-ben szereplő, legutóbb ott ötödik, az EHF Kupában pedig elődöntős Fehérvár KC együttesénél.

 

A klub hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján Balássi Imre elnök emlékeztetett rá, hogy az előző idényben hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, a bajnokságban nem sikerült elérni a kitűzött célt, amely akkor is a legjobb négy közé kerülés volt, ugyanakkor a nemzetközi kupaporondon sikeresen szerepelt az együttes, és csak egy hajszál választotta el a fináléba kerüléstől. Hozzátette, a fő cél a soron következő idényre sem változott, és most a dobogó elérését sem tartja elképzelhetetlennek.

Az előző szezonban a norvég Pal Oldrup Jensen irányította a csapatot, ám a szakember visszatért hazájába, helyére Bakó Botond érkezett.

A 33 éves szakember megjegyezte, hogy a klub vezetése olyan jövőképet vázolt fel, amely megegyezik a szakmai elképzeléseivel, s reményei szerint a csapat ott lehet a legjobb négy között. Hozzátette, kulcsfontosságú, hogy Emberovics Mírát, aki a tavasszal súlyos térdsérülést szenvedett és valószínűleg januárig harcképtelen lesz, megfelelően tudják pótolni.

A sajtótájékoztatón bemutatták az új szerzeményeket: két japán válogatottal, a balszélső Tanabe Jukival és az irányító Isitate Majukóval, valamint a jobbszélső Csáki Viktóriával erősített mostanáig a székesfehérvári klub, de Balássi Imre elmondta, hogy a keret még nem végleges, még egy-két játékos érkezése várható.

2020.01.20 21:29:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Ha legyőzzük a svédeket és a portugálokat is, akkor irány Stockholm!

2020.01.20 17:30:44

Kézilabda B. L.

Az olimpiai kvalifikációs torna szempontjából jól alakult a mieink számára a mai nap.

2020.01.19 13:15:31

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (Malmö, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

A szünetben még háromgólos hátrányban voltunk, Bánhidi és Ligetvári vezetésével azonban fordítottunk.

2020.01.18 21:35:13

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az 1996–97-es, remek képességekkel megáldott férfi kézilabdázó korosztály nem bekopogtatott a felnőttmezőnybe, hanem rárúgta az ajtót az őt kissé talán le is sajnáló elitre.