Női kézi NB I: A második félidő tökéletes volt – Martín

Vágólapra másolva!
2016.09.24. 17:59
null
A második félidőben az ETO lelépte a Fradit (Fotó: Szabó Miklós)
A női kézilabda NB I második fordulójának rangadóján a Győri Audi ETO KC a szünet utáni remek játékával kiütötte az FTC-Rail Cargo Hungariát. A kilencgólos hazai győzelem oka a vendégek mestere, Elek Gábor szerint az volt, hogy fejben és fizikailag is elfáradt a csapata, míg Ambros Martín azt mondta, a szünet utáni játékra nem lehet panasz.

 

„A súly- és magasságfölény felőrölt minket, ráadásul kiesett Kovacsics Anikó és a végén Monori Orsi, ez sok volt nekünk – mondta a meccs után az M4 Sport kamerája előtt Elek Gábor, az FTC mestere. – Az utolsó percekben már nem is nagyon tudtam forgatni a csapatot, nem volt kit. Az első negyven perc alapján büszkék lehetünk, de az utolsó húsz percre fejben is elfogytunk, nem csak erőben. Ez van, gratulálunk az ETO-nak. Nyilván ez egy állomás volt, nem törünk össze, az első negyven percből lehet építkezni, az utolsó húsznak pedig le kell vonni a tanulságait.”

„Két ellentétes félidő volt, valóban – reagált a mérkőzés alakulására az ETO edzője, Ambros Martín. – Szerintem támadásban normális, hogy ennyit nyújtottunk. Ha húsz nap van a felkészülésre, akkor ennyit lehet összerakni, az olimpia után szüksége van a csapatnak arra, hogy összekovácsolódjon. De a második félidő tökéletes volt, ez az a csapat, amelyet akarok. Hiányzott a jobb felkészülés, azonban le kellett győznünk a Ferencvárost itthon. A szünetben elmondtam a lányoknak, hogy nyugodjanak meg, nem játszunk jól, ám ha kicsit jobbak leszünk, nyerni fogunk. Csak ennyit kértem, és teljesítették.”

„Remek meccs volt, csodálatos ebben az arénában játszani – nyilatkozta az első magyar derbijét letudó Nora Mörk. – Azt vártam az elmúlt hat hónapban, hogy ebben a mezben szerepelhessek, és most csodás érzéseim vannak.”

A bajnoki rangadó összefoglalóját itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik