Női kézi: Nascimento is távozik a Hypótól, vége a brazil együttműködésnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 23:40
null
Do Nascimento Arenharthoz hasonlóan Nagybányára szerződik (Fotó: www.hypo-noe.at)
Tíz sikeres szezont követően elhagyja az osztrák Hypót a 2012-es év legjobb női kézilabdázójának megválasztott Alexandra do Nascimento, honfitársát, Bárbara Arenhartot követve a nagybányai HCM Baia Mare együtteséhez szerződik a nyáron.

 


A 32 éves jobbszélső a 2013-as világbajnokságon aranyérmet nyert a brazil válogatottal, a torna során pedig kiemelkedő játéka mellett a második legtöbb gólt is magáénak tudhatta. Nascimento és Arenhart egyaránt két évre írt alá a Baia Maréhoz (a román klub közben azt is bejelentette, hogy egy plusz egy évvel hosszabbított Paula Ungureanuval és Ada Nechitával).

Nascimento elszerződésével egy időben a brazil szövetség és a Hypo közötti együttműködés is véget ér (közös megegyezéssel) az idény végén. A jövőben az osztrák csapat nagyobb mértékben kíván hazai játékosokra támaszkodni.

Az egyesület köszönetet mond a brazil világbajnokoknak az együttesnél töltött sikeres időszakért, és a legjobbakat kívánja nekik sportkarrierjük során. Az már a vb után ismertté vált, hogy Morten Soubak a szezon végeztével visszatér Brazíliába.

„Természetes szerettük volna a világbajnok játékosokkal folytatni, de a kecsegtető ajánlatokkal nem tudtunk és nem is akartunk versenyezni” – mondta Martin Kweta klubelnök, aki azon reményét fejezte ki, hogy az együttes továbbra is Ausztria meghatározó csapata marad, és a nemzetközi porondon is jó eredményeket ér majd el.

Nascimentóékat tehát valószínűleg a több brazil légiós is követi, az ugyanakkor még kérdéses, hogy szétszélednek a játékosok, vagy keresnek egy új partnerklubot, a brazil médiában a spanyol Bera Berát és a szlovén Ljubljanát emlegetik, mint lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik