Női kézi: nagyot küzdöttünk, de kikaptunk az ifi-vb-n

Vágólapra másolva!
2016.07.28. 20:01
A magyar U18-as női kézilabda-válogatott 28–27-re kikapott Norvégiától a pozsonyi ifjúsági világbajnokság negyeddöntőjében, így nem jutott be a torna legjobb négy csapata közé.

Az első félidőben sokáig fej fej mellett haladt a két együttes: hol az egyik, hol a másik válogatott ragadta magához a vezetést. A félidő hajrájában azonban hárommal elhúztak a norvégok, egy magyar időkérés után szerzett gyors magyar gólnak köszönhetően 18–16-os norvég vezetéssel vonultak a pihenőre a játékosok.18–16-os norvég vezetéssel vonultak a pihenőre a játékosok.

A második játékrészben öt perc elteltével sikerült egyenlítenie (19–19) a magyar lányoknak, innentől kezdve újra teljesen kiegyenlítetté vált a játék. Öt perccel a vége előtt 25–25-ös állásnál emberelőnybe kerültek a norvégok, és egy büntető értékesítése után egy gyorsan befejezett akcióból is betaláltak. Egy gyors gólváltást követően az utolsó percben egy hetesből szerzett gólnak köszönhetően még közelebb léptünk, ám az újabb egyenlítésre már nem volt idő: Norvégia 28–27-re győzött és bejutott a legjobb négy közé.

A magyar válogatott a Horvátország–Dánia negyeddöntő vesztese ellen lép pályára a helyosztókon.

„Sajnálom, hogy a legfontosabb mérkőzésen játszottak a legtöbb hibával a kulcsjátékosaink – mondta Hajdu János szövetségi edző a keziszovetseg.hu-nak. – Végig volt esélyünk a győzelemre, csak minden alkalommal elkövettünk valami hibát, amivel odaadtuk az ellenfélnek a vezetést.”

LEÁNY U18-AS KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (július 19-31, Pozsony)
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 27–28
(16–18)
V: Bethmann, Tszaferopoulosz (görögök).
MAGYARORSZÁG: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok). Fodor 2, Háfra 5, Hornyák 6 (1), Hudák, Klujber 2, Kuti, Lakatos 5 (1), Márton 5, Pál 1, Pankotai, Pásztor 1, Szabó, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János.
NORVÉGIA: Fagerheim, Groenlund, Roed (kapusok), Auberg, Bergum, Dahl, Ellertsen 5 (1), Fossheim, Gabrielsen 4, Hovland 2, Huse 1, Lund 1, Nestaker 6, Olsen, Reistad 9 (2), Syverud. Szövetségi edző: Vigdis Holmeset.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

A MAGYAR IFJÚSÁGI LEÁNYVÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok:
DÁNYI Bernadett (NEKA), HLOGYIK Petra (FTC), SUBA Sára (FTC)
Jobbszélsők:KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi DKA), KUTI Bettina (NEKA)
Átlövők:HÁFRA Noémi (FTC), HORNYÁK Bernadett (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO), PANKOTAI Luca (NEKA)
Irányítók:LAKATOS Rita (Győri Audi ETO), PÁL Tamara (Győri Audi ETO), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók:PÁSZTOR Noémi (NEKA), TÓVÍZI Petra (Debrecen)
Balszélsők:FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (FTC)

Szövetségi edző:HAJDU János
Edző:SITI Beáta
Kapusedző:BARTALOS Béla
Orvos:dr. KISEGYHÁZI Attila
Masszőr:VASKÓ Réka
Csapatvezető:PORDÁN Andrea
Videoelemző:BERTA Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik