Női kézi: montenegrói beállót igazolt a Mosonmagyaróvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 13:52
Újabb játékos szerződtetését jelentette be a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata: visszatér a magyar NB I-be a 26 éves montenegrói beálló, Szara Vukcsevics.

Vukcsevics tagja volt a 2012-ben felnőtt Európa-bajnokságot nyert montenegrói válogatottnak, amely a döntőben Norvégia ellen diadalmaskodott. A 26 esztendős, 183 cm magas beálló korábban a Buducsnoszt Podgorica, az Érd, a Vác és a Ramnicu Valcea játékosa volt. Az egyébként magyarul is kiválóan beszélő játékos az NB I-ben és a Magyar Kupában 168 mérkőzésen 226 gólt szerzett, hat szezonon keresztül szerepelt a magyar első osztályban.

A NB I-be feljutó csapat előbb három 18 éves tehetséges fiatal játékossal, Szalai Zsuzsannával, Domokos Dalmával és Márczy Teklával állapodott meg a közös folytatásról, majd a Győri ETO-val Bajnokok Ligáját és magyar bajnokságot nyert, juniorválogatott átlövő Hudák Emma, aztán pedig a szlovák válogatott kapusa, Lucia Gubiková került be a keretbe új játékosként.

A külföldi játékosok szerződése természetesen csak az NB I-be történő nevezés után léphet érvénybe, amit legkésőbb június 30-ig kell megtennie a klub vezetésének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik