Női kézi MK: Görbicz teljesítette a beteg kislány álmát - fotó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.26. 08:09
null
Görbicz Anita ajándékkal lepte meg Szabinát
A tizenhét éves, tiszaluci Szabina évek óta nyirokcsomó daganattal küzd. A betegség hosszú hetekig tartó kezeléseket jelent számára, amelyekből nagyon nehéz felerősödnie. Ebben segített szombaton a Csodalámpa Alapítvány, amely teljesítette Szabina álmát: a fiatal lány, aki maga is kézilabdázik, találkozhatott a friss Bajnokok Ligája-győztes kézilabda klasszissal, Görbicz Anitával.

A találkozóra a Magyar Kupa négyes döntőjének első napján, Veszprémben került sor, ahol Szabina a helyszínen élőben követte a Győri Audi ETO elődöntőjét, majd megvalósult a nagy találkozás is. Mindketten ajándékkal is készültek, Anita a BL-győzelmet megörökítő pólót dedikált, Szabina pedig egy mézeskalácsból készült csodalámpácskával lepte meg a világklasszist.

„Életem eddigi legnagyobb élményében lehetett ma részem, nem is mertem remélni, hogy valóra válhat az álmom, találkozhattam példaképemmel, Anitával. Ismerve az ő kitartását, küzdését, ez erőt ad nekem is" – nyilatkozta Szabina a találkozó után.

Görbicz Anita nagyon meghatódott a találkozón: „Emlékszem, amikor ilyen idős voltam, mint Szabina, már a válogatottban játszhattam – óriási megtiszteltetés volt számomra. Belegondoltam, hogy Szabina álmai is hasonlóak lehettek, mint az enyéim, de neki most más csatákat kell megvívnia. Nagyon szorítok neki, hogy győzzön, mielőbb meggyógyuljon, és újra kézilabdázhasson, amit annyira szeret!"

A Magyar Kupa-döntő résztvevő csapatai a Csodalámpához bejelentkező többi gyermek kívánságának teljesítéséhez is szeretnének hozzájárulni. Ezért arra buzdítják szurkolótáborukat, hogy egy telefonszám felhívásával 250 Ft-tal támogassák a Csodalámpa Alapítvány tevékenységét.

A hívásokat az Adhat Vonal alábbi számára várják az élsportolók: 13600 – 35-ös kód.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik