HIRDETÉS
HIRDETÉS
BÁLINT MÁTYÁS
BÁLINT MÁTYÁS
2017.08.08 16:35 Frissítve: 2017.08.09 10:18

Női kézi: Mintha már régóta Győrben játszanék – Althaus

Ambros Martín, a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC vezetőedzője most először kezdte magyarul a sajtótájékoztatóját.

HIRDETÉS

 

Althaus (jobbra) hamar beilleszkedett Győrben (Fotók: Szabó Miklós)

„A magyar bajnokság nagyon nehéz lesz, a BL-csoport is. A felkészülés hónapja nagyon fontos emiatt – kezdte Ambros Martín, aztán angolra váltott, mert az még mindig komfortosabban megy. Tavaly nehezebb dolgunk volt az olimpia után fáradt és sérülésből visszatérő játékosokkal, most több, jobb minőségű munkát tudtunk elvégezni. Öt felkészülési meccsünk lesz, egyet már le is játszottunk és meg is nyertünk a lanzarotei edzőtáborban, és a bajnokságot is korábban, már szeptember másodikán elkezdjük. Egyelőre a fizikai felkészülésen van a hangsúly, és nagyon jó állapotban van a csapat.”

„Lanzarote még mindig nagyon szép sziget, de mi erőnlétet építeni mentünk oda, és ezt tökéletes körülmények között tehettük meg – mondta el Görbicz Anita csapatkapitány. Várjuk már a szezonrajtot, de még sok munka vár ránk addig. A kézilabda most még kicsit háttérbe szorult az erőnléti munka mellett, de voltak labdás feladataink is, és jó hangulatban töltöttük ezt a hetet.”

A csapat egyik nyári szerzeménye, a német beálló, Anja Althaus is remekül érzi magát új állomáshelyén.

„Úgy érzem, mintha már régóta itt játszanék, olyan szeretettel fogadtak. Nagyon jó energiákat érzek a  csapat körül, rengeteg segítséget kapok mindenkitől, és a kemény munka mellett remekül is szórakozunk. Görbével együtt játszani fantasztikus, eddig csak egymás ellen léptünk pályára egész karrierünk során, de most megtapasztalhattam, milyen vele egy csapatban. Nagyon kíváncsi vagyok a magyar bajnokságra, és várom a tétmeccseket is, főleg a hangulatot, mert már eddig is nagyon sok üzenetet kaptam a szurkolóktól.”

Bartha Csaba klubelnök a sajtótájékoztatót követően elmondta, a szezonban a csapat célja a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa megszerzése, valamint a bejutás a BL négyes döntőjébe. Az utánpótláscsapatoknál megjegyezte: a cél, hogy a fiatalok később eredményesen játsszanak a felnőttek között.

A bemelegítő fociban Ambros Martín sem kíméli magát

Ahogy az már lenni szokott, az új évad első nyilvános edzésére ismét több száz szurkoló volt kíváncsi, elvégre most láthatták először ETO-mezben labdát fogni a győriek új szerzeményeit, Anja Althaus mellett a norvég irányítót, Stine Bredal Oftedalt és a dán átlövőt, Anne Mette Hansent. Nemcsak őket, hanem mindenki mást is alaposan megtapsoltak a drukkerek, akik nemcsak a bemelegítő foci minden jó mozdulatáért voltak nagyon hálásak, hanem utána az egymás közti játék látványos megoldásaiért is. Persze tétmeccseken majd még hálásabbak lesznek.

 ÚJ SZPONZORI SZERZŐDÉS

A Győri Audi ETO KC évadnyitó sajtótájékoztatóján aláírták a klub és az Adidas sportszergyártó közti új, négyéves szerződést is.

„Egy percig sem volt kérdéses, hogy folytatjuk a nagy hagyományokkal rendelkező együttműködést. Nagyon örülök, hogy meg tudtunk állapodni, és a klub szempontjából a korábbinál is előnyösebb szerződést kötöttünk – mondta Bartha Csaba klubelnök. – A világszínvonalú csapatunkhoz illő világszínvonalú ellátást kapunk, és nemcsak a felnőttek, hanem az utánpótlásban sportoló nagyjából ezer gyermek is.”

Tamás Áron, az Adidas Magyarország ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a cég számára is kiemelten fontos ez a szakmai kapcsolat, és ők is nagyon elégedettek az együttműködéssel. 
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 22:38:28

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Most, hogy valamelyest csitulnak a labdarúgó-vb keltette hullámok, itt az ideje, hogy méltassunk egy magyar csapatot, amely az előző hétvégén ugyancsak világbajnoki döntőt vívott. Igaz, nem futballban, hanem női kézilabdában.

2018.07.16 08:23:08

Kézilabda PAPP BÁLINT, VINCZE SZABOLCS

A magyar kézilabda-társadalom imádja az új aranycsapatot, a vb-győztes női juniorválogatottat.

2018.07.14 15:57:55

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ

A szünetben még 12–10-re a norvégok vezettek, végül hattal nyertek Háfráék.

2018.07.13 15:35:59

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ellenfél a 20. perc után csak futott az eredmény után. Norvégiával játszunk szombaton 20 órától.

2018.07.11 15:08:47

Kézilabda HARMATH ÁKOS

Az első félidő végét elrontotta a magyar csapat, de a szünet után ellenállhatatlanul játszva átrohant a románokon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS