Női kézi: Mintha már régóta Győrben játszanék – Althaus

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 16:35
null
Althaus (jobbra) hamar beilleszkedett Győrben (Fotók: Szabó Miklós)
Ambros Martín, a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC vezetőedzője most először kezdte magyarul a sajtótájékoztatóját.

„A magyar bajnokság nagyon nehéz lesz, a BL-csoport is. A felkészülés hónapja nagyon fontos emiatt – kezdte Ambros Martín, aztán angolra váltott, mert az még mindig komfortosabban megy. Tavaly nehezebb dolgunk volt az olimpia után fáradt és sérülésből visszatérő játékosokkal, most több, jobb minőségű munkát tudtunk elvégezni. Öt felkészülési meccsünk lesz, egyet már le is játszottunk és meg is nyertünk a lanzarotei edzőtáborban, és a bajnokságot is korábban, már szeptember másodikán elkezdjük. Egyelőre a fizikai felkészülésen van a hangsúly, és nagyon jó állapotban van a csapat.”

„Lanzarote még mindig nagyon szép sziget, de mi erőnlétet építeni mentünk oda, és ezt tökéletes körülmények között tehettük meg – mondta el Görbicz Anita csapatkapitány. Várjuk már a szezonrajtot, de még sok munka vár ránk addig. A kézilabda most még kicsit háttérbe szorult az erőnléti munka mellett, de voltak labdás feladataink is, és jó hangulatban töltöttük ezt a hetet.”

A csapat egyik nyári szerzeménye, a német beálló, Anja Althaus is remekül érzi magát új állomáshelyén.

„Úgy érzem, mintha már régóta itt játszanék, olyan szeretettel fogadtak. Nagyon jó energiákat érzek a csapat körül, rengeteg segítséget kapok mindenkitől, és a kemény munka mellett remekül is szórakozunk. Görbével együtt játszani fantasztikus, eddig csak egymás ellen léptünk pályára egész karrierünk során, de most megtapasztalhattam, milyen vele egy csapatban. Nagyon kíváncsi vagyok a magyar bajnokságra, és várom a tétmeccseket is, főleg a hangulatot, mert már eddig is nagyon sok üzenetet kaptam a szurkolóktól.”

Bartha Csaba klubelnök a sajtótájékoztatót követően elmondta, a szezonban a csapat célja a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa megszerzése, valamint a bejutás a BL négyes döntőjébe. Az utánpótláscsapatoknál megjegyezte: a cél, hogy a fiatalok később eredményesen játsszanak a felnőttek között.

A bemelegítő fociban Ambros Martín sem kíméli magát
A bemelegítő fociban Ambros Martín sem kíméli magát

Ahogy az már lenni szokott, az új évad első nyilvános edzésére ismét több száz szurkoló volt kíváncsi, elvégre most láthatták először ETO-mezben labdát fogni a győriek új szerzeményeit, Anja Althaus mellett a norvég irányítót, Stine Bredal Oftedalt és a dán átlövőt, Anne Mette Hansent. Nemcsak őket, hanem mindenki mást is alaposan megtapsoltak a drukkerek, akik nemcsak a bemelegítő foci minden jó mozdulatáért voltak nagyon hálásak, hanem utána az egymás közti játék látványos megoldásaiért is. Persze tétmeccseken majd még hálásabbak lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik