Női kézi: Mintha keresztre feszítettek volna - Pytlick

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 10:51
null
Na, Jan barátom, vedd szépen a kabátodat! – mondhatta volna Wilbek (jobbra) Pytlicknek (Fotó: sporten.tv2.dk)
A dán női kézilabda-válogatott éléről menesztett Jan Pytlick úgy érezte magát szövetségi kapitányi megbízatása utolsó két évében, mint akit keresztre feszítettek.

 

 

Jan Pytlick 1998 és 2005 között, majd 2007-től mostanáig töltötte be a szövetségi kapitányi posztot a dán női kézilabda-válogatottnál, mígnem vasárnap megköszönték neki eddigi munkáját. A 47 éves szakember a hétfői sajtótájékoztatóján kicsit nekiment a fölötte dolgozó Ulrik Wilbeknek és a dán szövetségnek.

„Fantasztikus időszakot töltöttem a Dán Kézilabda-szövetségnél, az utolsó két év azonban nagyon nehéz volt. Úgy éreztem magam, mint akit keresztre feszítettek, szépen, csendben elvéreztem. Ebben az utolsó periódusban több támogatást is kaphattam volna” – mondta Pytlick, aki a szövetségnél sportigazgatóként dolgozó, korábban a dán női és férfi válogatottal is szép sikereket elérő Ulrik Wilbekre is kitért. Szerinte 56 éves kollégája sem megfelelően végezte a munkáját, nem segített neki megfelelően.

Wilbek nem igazán akarta kommentálni Pytlick neheztelő szavait, szerinte ráadásul közös megegyezéssel döntöttek a szövetség vezetőivel és Pytlickkel a váltás mellett. A legfőbb indok a magyar-horvát rendezésű Eb-n elért gyenge eredmény (8. hely) volt.

„Jól felkészült ember vezette a válogatottat, tizenöt éven keresztül, de tizenöt év nagyon hosszú idő. Szerintem túl hosszú is” – mondta Wilbek, aki gyorsan meghozott döntésüket azzal indokolta, hogy az idő sürgeti őket, 2015 decemberében Dánia rendezi a női világbajnokságot.

A dán női nemzeti csapat élére tehát megfelelő szakembert kell találni, ez a személy azonban nem Wilbek lesz, ő ugyanis leszögezte, hogy nem akar újra szövetségi kapitányként dolgozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik