Női kézi: megsérült a győriek világbajnok átlövője

Vágólapra másolva!
2018.01.18. 14:06
A női kézilabda NB I 12. fordulójának szerdai mérkőzésén a Győri ETO a Békéscsaba vendége volt, és könnyű, 9 gólos győzelmet aratott, ám a két bajnoki pontért „vezéráldozatot” hozott a zöld-fehér alakulat. A találkozón megsérült a győriek brazil átlövője, Eduarda Amorim, s a találkozó másnapján kiderült: a hazája válogatottjával 2013-ban világbajnoki címet szerző 31 éves klasszis kézközépcsonttörést szenvedett.

A brazil klasszis az első félidőben védekezés közben összeakadt az ellenféllel, a keze belegabalyodott egy békéscsabai játékos mezébe, majd Amorim kezét fájlalva hagyta el a pályát.

„Eduarda Amorimnak elmozdulás nélküli kézközépcsonttörése van, melynek konzervatív kezelését a lehető legkorábban megkezdtük. Fizioterápiás kezeléssel és tornával gyorsítva a gyógyulást, a játékos várhatóan hat hét múlva térhet vissza – mondta a klub hivatalos honlapjának Balogh Péter, a győriek csapatorvosa. – A kéz sérülése nem gátolja abban, hogy egy hét múlva a komplett, labda nélkül edzésmunkát elkezdje.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik