Női kézi: Martín időt és türelmet kért a Rosztovnál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 14:05
null
Ambros Martín türelmet kért (Fotó: AFP)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdázóinak korábbi sikeredzője, Ambros Martín időt és türelmet kért a csapatépítéshez új klubjánál, az orosz Rosztov-Donnál.

„Sok játékos elhagyta a klubot, és a szakmai stáb is változott. Most új csapatot építünk, ami időt és türelmet igényel” – idézi az európai szövetség honlapja a spanyol mestert, akinek irányításával hat év alatt a Bajnokok Ligájában négyszer, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig ötször nyertek aranyérmet a győriek.

Martín hozzátette, a támadójátékukkal nincs probléma, védekezésben azonban javulniuk kell.

„Megpróbáljuk nemcsak megállítani az ellenfeleket, hanem labdát és lerohanásokból gyors gólokat szerezni. Ez a taktika kihívás a csapatunk számára, és időre van szükségünk ahhoz, hogy jobban elsajátítsuk” – magyarázta.

A Rosztov-Don az előző idényben bajnok volt Oroszországban, és története során először bejutott a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe. Ambros Martín kifejtette, nyilvánvalóan mindenki további javulást, előrelépést vár az előző évadhoz képest.

„Először is kicsi, de határozott lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy a jövőben lerakhassuk a nagyobb célok alapjait” – vélekedett a vezetőedző.

A bajnokcsapat keretéből Siraba Dembélé, Katarina Bulatovics, Jekatyerina Ilina és Alexandrina Cabral Barbosa távozott, Ana Paula Rodrigues pedig súlyos sérülés miatt továbbra sem játszhat. Érkezett Lois Abbingh és Polina Kuznyecova, de a csapatnak nincs elegendő minőségi védekező játékosa, s ez problémát jelenthet a BL tavaszi hajrájában.

Az orosz csapat a Bajnokok Ligája B-csoportjában szerepel, ezért magyar klubbal – a Győrrel vagy a Ferencvárossal – először a negyeddöntőben találkozhat az idény során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik