Női kézi: már külön tábora is van a Fehérvár japánjainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 09:25
null
Isitate Majuko gyorsaságával hasznára lehet a Fehérvárnak (Fotó: Imago)
Júliusban két japán kézilabdázó hölgy érkezett a Fehérvár KC-hoz. Az 57-szeres válogatott, 27 éves Isitate Majuko korábban az Omron Corporation csapatát erősítette, élete álma valósult meg azzal, hogy Magyarországra szerződhetett.

„Eddigi pályafutásomban a legnagyobb dolognak azt tartom, hogy elhagytam Japánt, külföldre szerződtem, a Fehérvár KC játékosa lehetek – mondta Isitate, akihez válogatottbeli társa, a 24 esztendős Tanabe Juki, a Hokkuko Bank korábbi szélsője csatlakozott. – Azért szerződtem Magyarországra, mert a magyar kézilabda mindenütt, így Japánban is elismert, az itteni női bajnokság talán a legerősebb a világon. Már rövid idő után érzem, tapasztaltabb lettem. Sokat szeretnék fejlődni ebben a közegben, az itt tanultakat a válogatottban is hasznosítani akarom. A japán női válogatott még sohasem szerepelt olimpián, az a nagy célunk, hogy kijussunk a riói játékokra.”

Nos, Isitate Majuko már a szerdai, Debrecen elleni bajnoki nyitányon belopta magát a fehérvári szurkolók szívébe, hiszen nagyszerű gólokat szerzett, emellett csúszott-mászott a pályán, nem ismert elveszett labdát.

„Egészséges drukk volt bennem a Debrecen ellen, ezen azonban túl tudtam lépni, de azért még sokat kell dolgoznom azért, hogy a különböző figuráknál és játékkapcsolatokban minél hasznosabb legyek – mondta a japán játékos. – Úgy érzem, leginkább a sebességemmel és a megfontoltságommal lehetek segítségére a csapatnak.”

A légiósokkal nemcsak a pályára, hanem a lelátóra is érkezett segítség, a Köfém-csarnokban ugyanis Isitate és Tanabe érkezésével igencsak megnőtt az egy négyzetméterre eső japán szurkolók száma, köszönhetően a Fehérvárra betelepült cégeknek. A mintegy húszfős kolónia hatalmas molinóval és üdvrivalgással biztatta mindkét játékost – Isitate egy-egy látványos megmozdulása, vetődése után szinte egy emberként ugrottak fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik