Női kézi: látványos lézershow - átadták az új győri arénát

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 17:46
null
Átadták a győri Audi Arénát (Fotók: MTI)
Felavatták szombat délután a győri Audi Arénát, a kisalföldi megyeszékhely új multifunkcionális csarnokát.

Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt: ha van Magyarországon olyan csapat, amelyik kiérdemelt egy ilyen létesítményt, akkor az a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata.

„Minden ország olyan lesz, amilyen a fiatalsága” – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az olimpiai sikerek dacára a magyar az unió négy legkevesebbet sportoló nemzete közé tartozik. Célként említett meg, hogy „sportért rajongó nemzetből sikeresen sportoló nemzetté váljunk”.

„A siker építette fel a város régi álmát” – mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere megnyitó beszédében, hangsúlyozva az állami támogatás és az építők mindössze kilenc hónapos, szakszerű munkájának jelentőségét.

A technikai lehetőségeket felvillantó, látványos lézershow végén a sportos városként közismert Győr mozgáskultúrájának valamennyi ágazata felsorakozott.

A nyitány felemelően meghitt pillanatai után Görbicz Anita csapatkapitány azt reméli, hogy öt és fél ezer szurkoló félelmetes hangorkánja sarkallja majd az ünnepség után kupavisszavágóra Zágrábba induló csapatot, újabb gólokra és győzelmekre.

A beruházást a kormányzat 5 milliárd forinttal támogatta. A sportcsarnok decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik