Női kézi: közülük kerülhet ki Németh András vb-csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 14:50
null
Zácsik Szandra (jobbra) bombáira a vb-n is nagy szüksége lenne a válogatottnak (Fotó: Szabó Miklós)
Németh András szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott 28 fős, bő keretét: a névsorban szereplő játékosok kerülhetnek be a december 5–20. között Dániában sorra kerülő női világbajnokságra utazó csapatba.

November 5-ig kellett leadni a bő kereteket, ennek megfelelően a nap folyamán több vb-résztvevő is nyilvánosságra hozta a névsorát. Mint korábban megírtuk, csoportkörös ellenfeleink közül a szerbek továbbra is nélkülözni fogják több kulcsjátékosukat.

Németh András a bő magyar keretbe kilenc ferencvárosi játékost nevezett, köztük az utóbbi időszakban bravúrosan védő Szikora Melindát, a védekezésben főszerepet vállaló Szekeres Klárát vagy a Győr ellen már régi önmagát idéző Zácsik Szandrát.

Egyébként nincs meglepetés a listán, ha csak az nem, hogy a siófoki Orbán Annamária ott szerepel, míg az érdi Klivinyi Kinga nem.

Az A-csoportban a magyar és a szerb együttesen kívül a dán, a japán, a montenegrói és a tunéziai válogatott küzd majd a nyolcaddöntőért.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO), OGUNTOYE Viktória (Dunaújvárosi KKA), SZIKORA Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Mezőnyjátékosok: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH Bernadett (Fehérvár KC), KORSÓS Dorina (Győri Audi ETO), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Annamária (Siófok KC), PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO), SUCH Nelli (Siófok KC), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), TEMES Bernadett (Metzingen, német), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Edző: KÖSTNER Vilmos
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, 2015. DECEMBER 5–20.)
CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Herning):
Dánia, Montenegró, Magyarország, Japán, Tunézia, Szerbia
B-csoport (Naestved): Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola
C-csoport (Kolding): Brazília, Franciaország, Argentína, Dél-Korea, Kongói DK, Németország
D-csoport (Frederikshavn): Norvégia, Spanyolország, Románia, Oroszország, Puerto Rico, Kazahsztán

A MAGYAR VÁLOGATOTT VÁRHATÓ MENETRENDJE AZ A-CSOPORTBAN (HERNING):
December 5., 18.00: Magyarország–Tunézia
December 6., 18.30: Szerbia–Magyarország
December 8., 18.30: Montenegró–Magyarország
December 9., 20.45: Magyarország–Dánia
December 11., 16.15: Magyarország–Japán

A csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, ahol a B-csoport (Kuba, Svédország, Hollandia, Lengyelország, Kína, Angola) egyik továbbjutójával találkozik a nyolc közé jutásért. A világbajnok közvetlenül kijut a riói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek a 2016 márciusában sorra kerülő olimpiai selejtezőkön.

Mérkőzésnapok:
A- és B-csoport: december 5., 6., 8., 9., 11.
C- és D-csoport: december 5., 7., 8., 10., 11.
Nyolcaddöntők: december 13., 14.
Negyeddöntők: december 16.
Elődöntők, az 5–8. helyért: december 18.
Döntő, a 3. helyért, az 5. helyért, a 7. helyért: december 20.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik