nemzetisport.hu 2017.02.07 17:47 Frissítve: 2017.02.07 17:55

Női kézi: kilenc év után távozik Penáék edzője

A spanyol válogatottal két Európa-bajnoki ezüstérmet és egy-egy világbajnoki, valamint olimpiai bronzérmet szerző szövetségi kapitány, Jorge Duenas kilenc év után távozik posztjáról. A szakembertől az FTC-Rail Cargo Hungaria átlövője, Nerea Pena közösségi oldalán búcsúzott.

 

Kilenc év után távozik a női spanyol kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Jorge Duenas. Ezt a spanyol szövetség (Real Federación Española de Balonmano) elnöke, Francisco V. Blázquez jelentette be sajtótájékoztató keretében. A sportvezető megköszönte a szakembernek a rengeteg sikert, amit elért vele a válogatott (például a két Európa-bajnoki ezüstérmet, valamint a világbajnoki és az olimpiai bronzérmet) és hozzátette: szakmailag és emberileg is nagyon nehéz döntés született.

„Ami viszont mégis jó hír, hogy a tudása nem vész el, ugyanis a jövőben is dolgozni fog a szövetség kötelékében" – tette hozzá, majd ünnepélyesen alá is írták a szerződést arról, hogy Duenas a korosztályos válogatottak mellett folytatja a munkát.

„Szomorú nap ez számomra, szerettem volna sikerrel elköszönni a csapattól – utalt a tréner arra, hogy a tavaly év végi Európa-bajnokságon nem volt esélyük a négy közé jutásra. – Hálás vagyok a stábtagjaimnak és a családomnak is a rengeteg türelemért. Köszönök mindent a játékosaimnak, hiszen ők voltak az igazi főszereplők, értéket teremtettünk velük. A szövetségnek is köszönettel tartozom, hiszen a bizalmuk nélkül nem tudtam volna dolgozni."

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a szövetségi kapitányi korszak biztosan véget ért számára.

„Elégedett vagyok azzal, amit Spanyolország kirakatcsapatával elértünk. Kialakítottunk egy jól felismerhető, ránk jellemző stílust, amire büszkék lehetünk."

Az FTC-Rail Cargo Hungaria spanyol átlövője, Nerea Pena Duenasnál mutatkozott be a válogatottban, nem csoda, hogy a közösségi médiában azonnal reagált a szakember távozására.

„Köszönöm Jorge Duenasnak, amit nekünk adott, és gratulálok neki mindenhez, amit elért. Nélküle nem létezhetnének a Harcosok.”

A Harcosok, azaz a Guerreras a spanyol női válogatott beceneve.

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.