Női kézi: kétgólos vereség zárt kapuk mögött a spanyoloktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 18:31
null
A válogatott újonc, Korsós Dorina már pénteken magára ölthette a címeres mezt (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar női kézilabda-válogatott nem hivatalos nemzetek közötti válogatott mérkőzésen, zárt kapuk mögött 29–27-re kikapott Érden az Európa-bajnoki ezüstérmes Spanyolországtól.

 

A 21 fős magyar keretből ezúttal az apró sérüléssel bajlódó Bódi Bernadett és Szamoránsky Piroska, illetve Schatzl Nadine maradt ki.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés: a spanyolok betörésekből voltak eredményesek, míg a magyar csapat egy-egy jó egyéni megmozdulással, illetve Triscsuk Krisztina hétmétereseivel tartotta a lépést, de a hazai játékosok már az első félidőben sokszor naggyá tették a 13 védést bemutató vendégkapust, Ana Tempranót.

Negyedóra után lendületbe jött a magyar csapat, a szünetig hét gólt szerző Triscsuk remek átlövésekből, a negyedóra alatt négyszer eredményes Erdősi Ildikó lerohanások után és szélről is betalált, így a 26. percben már 15–9-re vezettek a mieink, akiknél Kiss Éva kiválóan védett.

Aztán azonban visszaesett egy kicsit a magyar csapat, főleg védekezésben, és a labda nélkül sokat mozgó spanyolok sokszor áttörtek a védőfalon. A szünetben azonban így is 16–13 volt az állás.

A második félidőt is az ellenfél kezdte jobban, és hamar kiegyenlített. Amikor a magyar csapat meg tudta állítani a vendégek betörési kísérleteit, nem volt gondja, de ez egyrészt nem sikerült mindig, másrészt a túloldalon sok volt a sikertelen átlövés és a kimaradt ziccer.

Öt perccel a vége előtt így is 27–26-ra vezetett a magyar együttes, ám a hajrában ismét kihagyta a helyzeteit, sőt Triscsuk Krisztina az utolsó percben az egyenlítést érő hétméterest is mellédobta, a válogatott pedig végül 29–27-re kikapott.

Szombaton 14 órától ismét összecsapnak a felek, immár hivatalos meccsen.

NŐI KÉZILABDA
NEM HIVATALOS VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 27–29 (16–13)
Érd
, zárt kapuk mögött. Vezette: Herczeg, Südi
MAGYARORSZÁG:
KISS É. – Kovacsicz, Tomori 1, Kovacsics 2, Horváth B. 1, Klivinyi 2, Korsós. Csere: Herr O., Bíró (kapusok), Mészáros R., TRISCSUK 8 (3), Szucsánszki 1, Bulath 1, Lukács, ERDŐSI 4, Mayer 3, Planéta 2, Tóth G. 2. Szövetségi kapitány: Németh András
SPANYOLORSZÁG:
TEMPRANO – C. Martín 4 (2), Mangue 3, Aguilar 3, Nunez 1, Barbosa 3, PINEDO 4. Csere: NAVARRO (kapus), L. GONZÁLEZ 5, A. Hernández 1, A. Rodríguez 1, Escribano, Elorza, Pena 3 (1), M. González 1. Szövetségi kapitány: Jorge Duenas
Az eredmény alakulása. 6. perc:
3–3. 12. p.: 5–5. 15. p.: 5–7. 21. p.: 10–7. 23. p.: 13–8. 27. p.: 15–10. 35. p.: 18–18. 40. p.: 21–21. 43. p.: 23–21. 52. p.: 24–25
Kiállítások:
6, ill. 4 perc
Hétméteresek:
6/3, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Németh András:
– A játékunk gyorsasága javult, ezzel elégedett lehetek. Viszont a helyzetkihasználásunk sem volt jó, és a védekezésünkben is voltak kihagyások, a labda nélküli mozgásokkal sokszor megvertek minket a spanyolok. Van még tennivalónk.
Jorge Duenas:
– A légitársaság sztrájkja miatt kalandos úton jutottunk el Magyarországra, csak három közös edzésünk volt, vannak új játékosaink, akiket be kell építenünk – mindezeket tekintetbe véve elégedett lehetek a játékunkkal.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center-Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok-Galérius Fürdő), KORSÓS Dorina (Győri Audi ETO KC), SCHATZL Nadine (Érd)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), KLIVINYI Kinga (Érd), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Mosonmagyaróvár)
Beállók: HORVÁTH Bernadett (Fehérvár KC), MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin

A SPANYOL KERET
Kapusok:
Silvia NAVARRO (BM Remudas), Ana TEMPRANO (Bera Bera)
Balszélsők: Amaia GONZÁLEZ (BM Aula), Elisabeth PINEDO (Bera Bera)
Balátlövők: Alexandrina CABRAL BARBOSA (Fleury, francia), Patricia ELORZA (Bera Bera), Lara GONZÁLEZ (Metz, francia), Marta MANGUÉ (Fleury, francia)
Irányítók: Macarena AGUILAR (Győri Audi ETO, magyar), Beatriz ESCRIBANO (Nice, francia), Nerea PENA (FTC-Rail Cargo Hungaria, magyar)
Beállók: Maria NUNEZ (Bera Bera), Ainhoa HERNÁNDEZ (BM Zuazo)
Jobbátlövők: Mireia GONZÁLEZ (Mios Biganos, francia), Almudena RODRÍGUEZ (BM Remudas)
Jobbszélső: Carmen MARTÍN (CSM Bucuresti, román)

Szövetségi kapitány:
Jorge DUENAS

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, ÉRD
2015. március 21. (szombat), 14.00, Érd: MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG (Tv: Duna World)

Jegyárak:
Ülő: 2200 forint
Álló: 1600 forint

Jegyek kaphatók az ÉRD Aréna (Érd, Velencei út 39-41.) pénztárában, minden nap 8–19 óra között.
További információ: http://erdarena.hu/?p=esemeny&eid=23
Internetes jegyvásárlás: http://erdarena.hu/?p=jegy&eid=23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik