nemzetisport.hu 2013.07.11 15:51 Frissítve: 2015.02.09 01:39

Női kézi: két játékos érkezett Debrecenből Fehérvárra

Két újabb igazolással teljessé vált a Fehérvár KC női kézilabdacsapatának következő szezonbeli kerete: Herr Anita és Kazai Anita egyaránt Debrecenből érkezik a székesfehérváriakhoz.

 

A bajnokokvarosa.hu információi szerint a Herr és Kazai is kétéves szerződést írt alá az FKC-hoz. Herr Anita a Loki legeredményesebb játékosa volt a legutóbbi szezonban, a korábban a Győri ETO-val Bajnokok Ligája-döntőben is szereplő játékos 31 bajnokin 114 gólt szerzett a hajdúságiak színeiben, míg a balszélső Kazai Anita 8 meccsen 16 alkalommal talált be.

„Örültem, hogy a Fehérvár megkeresett, hiszen jó helyen zártak az elmúlt szezonban, és nekem mindenképp előrelépés ez a váltás. Játszottam már ellenük, tetszett a játékuk, és a klub elképzelései is, így hamar meg tudtunk egyezni – nyilatkozta Herr Anita az fkc.hu-nak. – Úgy érzem, hogy van bennem még plusz, ami az előző szezonban nem jött ki, és remélem, hogy az itteni szakmai háttér, Pal Oldrup Jensen és Siti Bea vezetésével segít kihozni a bennem rejlő potenciált. Természetesen szeretnék újra válogatott lenni, így talán ez is könnyebben sikerülhet.”

„Ellenfélként mindegyik játékost ismerem, de vannak olyanok is, akikkel együtt játszottam, Horváth Bettivel Győrben, Hajduch Csengével Békéscsabán, Vaszari Virággal a válogatottban voltam együtt, Tilinger Tamarát pedig gyerekkorom óta ismerem, bár soha nem játszottunk egy csapatban. Úgy érzem, ha emberileg sikerül beilleszkednem, akkor könnyű lesz a játéban is megtalálnom a helyem, erre az edzések alkalmasak lesznek. A lényeg, hogy ez minél hamarabb megtörténjen, jó lenne, ha az alapozás végére már összeszokna a társaság” – mondta Herr.

A Fehérvár felkészülése július 15-én indul. Az FKC új irányítója, a spanyol Nuria Benzal egy-két hét csúszással kezdi meg a gyakorlásokat, mert a Mediterrán Játékokon eltört az egyik ujja.

 

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.

2020.02.11 21:25:15

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda tulajdonképpen egy Amerikának „méretezett” sportág a maga intenzitásával, keménységével és gólgazdagságával.

2020.02.07 19:30:05

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

A Mol-Pick Szeged válogatott beállója még csak 25 éves, de posztján már a világ egyik legjobbja.