Női kézi: Két-három év múlva jó csapat lesz az FTC - Kökény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 12:13
null
Kökény Bea szerint Nerea Pena a Leipzig ellen nyújtotta élete legrosszabb teljesítményét (Fotó: NS-archív)
Tomori Zsuzsanna és más kulcsjátékosok megtartása kizárólag pénzkérdés, az anyagi lehetőségek pedig kiderülnek a következő egy-két hónapban – mondta Kökény Beatrix, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának szakosztály-igazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A korábbi válogatott irányító kifejtette, a BL kiesés után szeretnék megnyerni a KEK-et, tehetséges fiataljaik pedig reményt adnak arra, hogy két-három év múlva ismét kiemelkedő együttese lesz a zöld-fehéreknek.

 

„Nem tudom, feldolgoztuk-e már teljesen a BL-kiesést, én mindenesetre nehéz szívvel nézem a sorozat küzdelmeit, meggyőződésem szerint nekünk is ott lenne a helyünk, főleg, hogy a minket kiejtő lipcseiek egészen magabiztosak. Hogy megfejtettem-e a kudarc okait? Voltak egyéni bakik, háromszor megnyert meccset vesztettünk el négyszer, a mostanában remeklő Nerea Pena például életében nem játszott olyan rosszul, mint akkor. Már felmérte a játékosainkat egy sportpszichológus, bízom benne, hogy lesz ennek folytatása, fontosnak gondolom a »lelki karbantartást«. Laura Steinbach távozása? Igen, a magánéleti tényezők ellenére a BL-szereplés esetén biztosan folytatta volna nálunk” – nyilatkozta Kökény Beatrix.

A sportvezető a további tervekről elmondta, hogy a közeljövőben a KEK-re koncentrál a csapat. „KEK-ellenfelünket, a Jagodinát kötelező oda-vissza megvernünk. Tipikus szerb kézilabdát játszanak sok oda-vissza húzással, kevés átlövéssel, kifejezetten gyorsak a vezetőedzőnk szerint, de számunkra a neheze csak utánuk kell, hogy következzen. Kevesebben leszünk, ám korábban is akkor lettünk KEK-győztesek, amikor csupán három-négy játékos volt a belső posztokra. Nem lesz könnyű, vannak a sorozatban mumusaink, de jó lenne megnyerni ismét a KEK-et. Emellett pedig sok szerencsével a bajnokságban megszoríthatjuk a Győrt, most érzek erre esélyt. Remélem, nem csak én, hanem a lányok is.”

„Ha rajtam múlna, még több fiatalt vetnék be a saját kézilabdázóink közül, jövőre pedig biztosan visszahívjuk a Siófokon játszó tehetségeinket is. A kispadunkon ülőkből két-három év múlva meghatározó, válogatott játékosok lehetnek, szóval reménykeltő a jövőnk. A légiósdömping láthatóan nem a Fradi világa, külföldiekből néhány meghatározó játékos kell, több nem. A holnapunk, a következő évünk még nem annyira reményteljes, de két-három év múlva ismét jó csapat lesz a Ferencváros.”

„Tomori Zsuzsát mindenképpen meg akarjuk tartani. Hogy meg tudjuk-e, az a következő egy-két hónapban derülhet ki, mármint az anyagi lehetőségeink vonatkozásában, ez ugyanis teljesen pénzkérdés. Van a klubon belül némi fejtörés a kulcsjátékosok további sorsáról, ezen ügyekben rövidesen körvonalazódniuk kell a döntéseknek” – vázolta a jövőt Kökény Beatrix.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik