Női kézi: kényszerű csere Kim Rasmussen keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 17:41
Újra több nehézséggel kell megküzdenie Kim Rasmussennek, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának a júniusi, szlovákok elleni világbajnoki selejtező előtt.

„Sajnos most sem tudunk teljes csapattal kiállni, szomorú vagyok, hogy Tomori Zsuzsanna újabb operációja miatt nem tud velünk lenni, az elmúlt közel egy évben ritkán gyakorolhatott velünk 2015-ös súlyos sérülése miatt, pedig mind védekezésben, mind támadásban rendkívül fontos tagja a magyar válogatottnak. Nélküle nehéz építkezni, de reméljük, mielőbb visszatérhet, bízunk benne, hogy gyorsan felépül és formába lendül" – mondta el Kim Rasmussen a szövetség hivatalos honlapján. „Sajnos most sem tudunk teljes csapattal kiállni, szomorú vagyok, hogy Tomori Zsuzsanna újabb operációja miatt nem tud velünk lenni, az elmúlt közel egy évben ritkán gyakorolhatott velünk 2015-ös súlyos sérülése miatt, pedig mind védekezésben, mind támadásban rendkívül fontos tagja a magyar válogatottnak. Nélküle nehéz építkezni, de reméljük, mielőbb visszatérhet, bízunk benne, hogy gyorsan felépül és formába lendül" – mondta el Kim Rasmussen a szövetség hivatalos honlapján.

„Faluvégi Dorottya és Klujber Katrin már többször dolgozott velünk, a nyáron azonban a juniorválogatottal lesznek, hiszen a csapat Európa-bajnokságon szerepel. Jobbszélen Orbán Adriennre számítok, aki Kisvárdán megfelelő játéklehetőséghez jut, jó formában van, és ami még fontosabb: válogatott szinten is tapasztalt játékos. A másik szélen Erdősi Ildikó esett ki, vállsérülése miatt, kérdés, hogy az ő rehabilitációja mennyi időt vesz igénybe. Sajnos a jobbátlövő poszton is problémáink vannak, Hornyák Dórát sem tudhatjuk a sorainkban, így Kovács Anna lesz az egyetlen klasszikus jobb oldali lövőnk, a felkészülés alatt az egyik legfontosabb feladatunk az lesz, hogy a belső posztokon szereplő játékosok segítségével megtaláljuk a lehető legjobb felállást."

„Így akár Kovacsics, Pálos-Bognár, Szöllősi-Zácsik vagy Klivinyi is szerepelhet Kovács Anna mellett a jobb oldalon, de Hornyák helyére Tóth Gabriellát is behívtam, javul a formája, fiatal játékos, szeretném őt is kipróbálni, hiszen ő is újra rendszeres játéklehetőséghez jutott. A keretünk tehát nem teljes, de kizárólag a Szlovákia elleni selejtezőkre koncentrálunk, hiszen nem is lehet más a célunk, mint a világbajnoki kvalifikáció kivívása."

Az utolsó pillanatban még Triscsuk Krisztina sérülése miatt az MTK-s Termány Rita, míg Erdősi posztján a győri Hársfalvi Júlia került be a keretbe.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Jobbátlövők: KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KISS Nikolett (Érd)
Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), TÓTH Gabriella (Kisvárda Master Good SE)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), HÁRSFALVI Júlia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea

NŐI KÉZILABDA, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

Debrecen, június 10., 17.00: Magyarország–Szlovákia

VISSZAVÁGÓ
Pozsony, június 14., 18.00: Szlovákia–Magyarország
A párharc győztese vehet részt a decemberi németországi világbajnokságon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik