Női kézi KEK: az Érd kettős győzelemmel ment tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.22. 14:30
A papírformának megfelelően kettős győzelemmel lépett tovább az Érd a női kézilabda KEK 3. fordulójából. Szabó Edina együttese a szombati első mérkőzésen aratott 12 gólos siker után ezúttal 31–18-ra nyert a horvát ZRK Umag ellen.

Az Umag feladta a pályaválasztói jogot, így mindkét találkozót ezen a hétvégén, Érden rendezték. Hullámzó játékot láthattak a kilátogatók, negyed óra után még a horvátok vezettek, és a szünetben is csak két találat volt az Érd előnye. A második játékrészben azután kijött a két csapat közötti különbség, és 13 góllal behúzta a magyar együttes a visszavágót.

A nyolcaddöntõ sorsolását kedden tartják Bécsben.

NŐI KÉZILABDA KEK
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
ÉRD–ZRK UMAG (horvát) 31–18 (10–8)
Érd Aréna, 700
néző. V: Jorum, Kleven (norvégok).
ÉRD: Janurik – Fekete B., Signaté 1, BARJÁN 4, KISFALUDY 4, Havronyina 4, Krpezs-Slezák 1. Csere: GYŐRI (kapus), Szabó L. 2 (2), Bernát 1, M. González 3, Vajda 2, KLIVINYI 4, Takács K. 2, Gulyás 3. Edző: Szabó Edina
UMAG: Pavic – Nushi 1, Kovac, Imamovic 3, GASIC 4, Vidovic 2, MATAIJA 4. Csere: Pratljacic (kapus), Cancar 1, Sito, Spoljaric 2, Bunic, Selar, Renic 1. Edző: Dragan Rajics
Az eredmény alakulása: 3. perc: 3–1. 12. p.: 4–5. 17. p.: 7–5. 23. p.: 9–8. 35. p.: –. 42. p.: –. 53. p.: –.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. –
Továbbjutott: az Érd, kettős győzelemmel, 67–42-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina:
– Nagyon szimpatikus ellenfél volt, sok sikert kívánunk nekik, egyébként örülünk a továbbjutásnak. A papírforma az volt, hogy az Érd sokkal erősebb csapat, és ez be is bizonyosodott. Az Érd profi csapat, az Umag pedig egy jó kézilabda kultúrával rendelkező horvát együttes, de ez nem ugyanaz a szint.
Dragan Rajic: – A párharc már az első mérkőzésen eldőlt. Minden elismerésünk az Érdnek, a fair play szellemében játszott. Amatőr csapat vagyunk, van, aki iskolába jár, van, aki dolgozik, míg az Érd profi csapat, jó játékosokkal.

Továbbjutott:
az Érd, kettős győzelemmel, 67–42-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik