Női kézi KEK: a Viborgnál állnak a kihívás elé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 12:00
Ha Ferencváros és KEK, akkor Viborg: mint tegnap beszámoltunk róla, újra a dán csapattal került szembe a magyar együttes a kézilabdakupában. A Viborgnál állnak a kihívás elé, míg mindkét csapatnál megegyeznek a vélemények abban, hogy az oroszokat jó volt elkerülni.

A Ferencváros legrutinosabb játékosainak egyike, Vérten Orsolya úgy gondolja, a Viborggal szemben biztosan nagyon meg kell izzadnia a csapatnak, de azt mondta, ugyanez lenne a véleménye a lehetséges további hat vetélytársról is.Vérten Orsolya úgy gondolja, a Viborggal szemben biztosan nagyon meg kell izzadnia a csapatnak, de azt mondta, ugyanez lenne a véleménye a lehetséges további hat vetélytársról is.

„Így legalább hamarabb túljuthatunk az egyik legerősebb ellenfelünkön, amely ugyan már nem a régi, de a Fradinak szinte hagyományos vetélytársa – mondta a balszélső, aki arra utalt, hogy a brazil, francia, norvég, svéd, szerb és tunéziai játékosokkal megerősített Viborg az utóbbi másfél évtizedben ötször játszott BL-döntőt és háromszor (2006, 2009, 2010) megnyerte. – Az oroszok elkerülésének azért is örülök, mert így nem kell küszködnünk az utazási nehézségekkel. Tudom, hogy alaposan felkészülünk majd a Viborg taktikájából, és remélem, a dániai mérkőzésen olyan eredményt érünk el, hogy a visszavágón kevesebb legyen a gondunk, és nagy örömet szerezhessünk szurkolóinknak."

A Viborg vezetőedzője, Christian Dalmose szerint állnak a kihívás elé:

„Kemény riválist kaptunk, nagy kihívás vár ránk, de állunk elébe – fogalmazott Dalmose. – Természetesen jobban szerettünk volna idegenben kezdeni, így most az a feladatunk, hogy minél nagyobb előnyt harcoljunk ki. Nem igazán kaphattunk volna nehezebb ellenfelet, de annak örülünk, hogy elkerültük az oroszokat."

NŐI KÉZILABDA KEK
A NEGYEDDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA

Byasen Trondheim (norvég)–Hypo (osztrák)
Viborg HK (dán)–FTC (magyar)
Rosztov-Don (orosz)–Buxtehuder SV (német)
Fleury Loiret Handball (francia)–Zvezda Zvenyigorod (orosz)
AZ ELŐDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA
Rosztov-Don (orosz)/Buxtehuder SV (német)–Viborg HK (dán)/FTC (magyar)
Byasen Trondheim (norvég)/Hypo (osztrák)–Fleury Loiret Handball (francia)/Zvezda Zvenyigorod (orosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik