Női kézi KEK: a Veszprém kettős vereséggel búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 19:57
A női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján a Veszprém négygólos vereséget szenvedett a francia Fleury Loiret vendégeként, így kettős vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől.

A párharc első mérkőzésére szintén Franciaországban került sor, mert a magyar csapat feladta pályaválasztói jogát – a pénteki találkozó is a hazaiak sikerét hozta, akik akkor 11 góllal bizonyultak jobbnak.

A francia együttest több minőségi idegenlégiós erősíti, többek között spanyol, lengyel és román válogatottal is rendelkezik. Legismertebb játékosa a spanyol Marta Mangue és a román Ionela Stanca.

A visszavágó első félidejében a Veszprém négygólos hátrányba került, így a második játékrészt hiába hozta döntetlenre, nem kerülhette el, hogy kettős vereséggel búcsúzzon a sorozattól – a Fleury 54–39-es összesítéssel jutott tovább.

NŐI KÉZILABDA KEK
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FLEURY LOIRET HANDBALL (FRANCIA)–VESZPRÉM BARABÁS-DTKC 21–17 (13–9)

Saran, 1200
néző. V: Ilieva, Karbeszka (macedónok)
VESZPRÉM: Pásztor B. – Pelczéder, Tóth G. 3, Kurucz 1, Planéta 3 (1), Tóth E. 3 (1), Vesztergombi 4. Csere: Szemerey (kapus), Takács Bianka 2, Horváth D. 1, Gulyás V., Györkös, Hajtai, Kiakartali, Kokas, Marincsák. Edző: Róth Kálmán
FLEURY: Zoqbi de Paula – M. López 1, K.Cissé, Siodmiak 2, Stanca 2, Bruneau 3, Tounkara. Csere: Callavé (kapus), Béatriz Fernández 2, Mangue, Alberto 2, Kamdop 1, Houette 7 (3), Rassinoux, Niombla 1, Manga. Edző: Frédéric Bougeant
Kiállítások: 4, ill, 8 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 3/3http://ns.woodwing.ringier.local/SCEnterprise/server/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/adobechars/images/blanktab.gif
Továbbjutott: a Fleury, kettős győzelemmel (54–39)
MESTERMÉRLEG
Róth Kálmán: – Az eredmény is mutatja, jó mérkőzést játszottunk, és ha nem hibázunk annyit, még szorosabb lehetett volna az eredmény. Nagy lelkesedéssel védekeztek a lányok, és a pénteki első meccs tapasztalatait képesek voltunk jól hasznosítani.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik