Női kézi: Katrine Lunde kimaradt a norvég vb-keretből!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 11:58
null
Katrine Lunde jó formába lendült a szülés után, de a vb-keretbe nem került be (Fotó: Katrine Lunde Instagram)
Thórir Hergeirsson, az olimpiai és Európa-bajnok norvég női kézilabda-válogatott izlandi szövetségi kapitánya kijelölte utazó keretét a decemberi, dániai világbajnokságra. A keretben ott van a Győri Audi ETO KC három játékosa, Kari Aalvik Grimsbö, Heidi Löke és Linn Jörum Sulland is. Nem lesz ott a világbajnokságon a győriek korábbi kapusa, Katrine Lunde.

 

A világbajnoki kerethirdetés előtt az volt a legfőbb kérdés, hogy a három klasszis kapus közül ki kerül be a szűk keretbe. A norvég Tv2 szakértője úgy vélte, az ETO kapusa, Grimsbö lehet a kimaradó, ám Thórir Hergeirsson úgy döntött, a szülése után visszatért Katrine Lundét (Rosztov-Don) nem nevezi a vb-re.

„A világ legjobb kapusai közül beszélünk háromról, és kettőt kellett választanunk. Az az erős meggyőződésünk, hogy jelenleg Kari Aalvik Grimsbö és Silje Solberg a legjobb páros” – mondta Hergeirsson.

A sajtótájékoztatón ugyanakkor elhangzott, hogy Lunde és az Esbjergben játszó Emily Stang Sando (aki a tavalyi Eb-n volt Solberg cseréje) igény esetén bármikor csatlakozhat a válogatotthoz. „Nekünk lesznek a legjobb tartalékkapusaink. Készek bármikor beugrani” – tette hozzá Hergeirsson.

„Nagyon, nagyon csalódott vagyok – mondta sírva a korábbi győri kapus. – Nehéz most, ez az egyik legnehezebb pillanat, amit átéltem a karrierem során, de nem tehetek semmit, a kapitány így döntött."

Thorir Hergeirsson tegnap közölte a jelenleg a Rosztov-Donban szereplő Lundéval a hírt.

„Nincs kétség, ki volt a legjobb formában levő kapus az elmúlt két évben: Silje Solberg. Karinak és Katrinének is voltak jobb és rosszabb meccsei a klubcsapataikban. Karinak volt egy kisebb kézsérülése a Győrben, de már egészséges. Az lett volna a legegyszerűbb, ha három kapust viszek magammal, de akkor nem vállaltam volna fel a döntést" – mondta az izlandi kapitány a VG-nek.

A szülés után visszatérő klasszis kapust az olimpiai szereplésének esélyeiről is kérdezték, de ezzel még nem akart foglalkozni. A tartalékok között számításba vett Lunde orosz klubcsapatával éppen Dániában fog edzőtáborozni a vb alatt, ezzel még könnyebbé válik egy esetleges behívás.

Lunde kimaradása mellett a legmeglepőbb, hogy ott van a keretben Marta Tomac. A horvát-norvég kettős állampolgárságú játékos édesapja a férfiválogatottnál másodedző. A trondheimi születésű irányító – aki védekezésben is jól használható – a szezon előtt szerződött a Byasenből a Vag Vipersbe.

A címvédő Brazília dán kapitánya, Morten Soubak szinte teljes keretet hirdetett a december 5-i világbajnokságra. A 15 megnevezett játékos között ott van a három magyarországi légiós, Eduarda Amorim (Győri ETO), Daniela Piedade (Siófok) és Tamires Morena (Mosonmagyaróvár) is.

NŐI KÉZILABDA
NORVÉGIA VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
Kari Aalvik Grimsbö, Silje Solberg
Mezőnyjátékosok: Camilla Herrem, Sanna Solberg, Nora Mörk, Linn Jörum Sulland, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand, Stine Oftedal, Vilde Mortensen Ingstad, Mari Molid, Bettina Riegelhuth, Veronica Kristiansen, Marta Tomac, Heidi Löke, Pernille Wibe

BRAZÍLIA VILÁGBAJNOKI KERETE*
Kapusok:
Bárbara Arenhart, Mayssa Pessoa
Mezőnyjátékosok:
Alexandra do Nascimento, Célia Costa, Fernanda Franca, Jéssica Quintino, Amanda Andrade, Bruna de Paula, Deonise Fachinello, Eduarda Amorim, Ana Paula Rodrigues, Francielle Gomes da Rocha, Daniela Piedade, Fabiana Diniz, Tamires Morena
* Még egy játékossal kiegészül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik