Női kézi: az új kapust is bemutatták Győrben, cél a harmadik BL-cím

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 15:38
null
Aguilar, Szen, Milanovic Litre és Csapó Kyra
A 2014–2015-ös szezon nyári felkészülése a mai napon kezdődik a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál. A cél az újabb BL-győzelem, amelyben hat új csapattag tud szerepet vállalni – ugyanis a korábban megismert érkezők mellett bemutatták a kapus Csapó Kyra érkezését is.

Az új szezonnak jelentős vérfrissítéssel vágunk neki, bízva abban, hogy az együttes gerincét alkotó játékosaink mellett az új tagok nagy motivációval segítik a jó eredményeket. Két ilyen fantasztikus szezon után nem lehet más a célunk, mint idén is megmutatni, hogy a Győri Audi ETO továbbra is Európa legjobb női kézilabdacsapata" – jelölte ki az idei utat Kelecsényi Ernő klubelnök.

„Sok új játékosunk lesz az új szezonban, akiknek beépítése mindig nagy kihívás – fejtette ki Ambros Martín vezetőedző. – Azonban mindannyian fantasztikus és profi játékosok, vannak köztük tapasztaltak és nagyon fiatalok is, de abban mindannyian egységesek, hogy nagyon szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligája-trófeát. Az első állapotfelmérésen már túl vagyunk, mondhatom, hogy kiváló formában tudunk nekivágni a munkának. Bízom benne, hogy a csapatunk idén is fokról-fokra összeérik, és meccsről meccsre jobbak leszünk, megcélozva a szezon végi csúcsformát" – tette hozzá a kétszeres BL-győztes tréner.

A korábban bemutatott új csapattagok sora (Planéta Szimonetta, Susann Müller, Macarena Aguilar, Anna Szen, Vesna Milanovic Litre) egy taggal bővül, ugyanis Dunaújvárosból az ETO-hoz szegődik a 21 éves fiatal kapus, Csapó Kyra is.

A tervek szerint az új aréna nyitó mérkőzése az utolsó őszi hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés lesz, addig pedig továbbra is az Egyetemi Csarnok az együttes otthona.

A BL-címvédő nyári menetrendje állapotfelméréssel kezdődött, amelyet kemény alapozó tréningek váltanak fel. Július 21-én egy hétre Mátraházára utazik a csapat edzőtáborozni, amely során idén is a norvég válogatott lesz az edzőpartnere. Július 28-án nyilvános edzést tartanak a szurkolók és a média számára, a nyár további részében pedig az alábbi edzőmérkőzések várnak a csapatra:

A GYŐRI ETO NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Augusztus 2.:
Mosonmagyaróvár–ETO (helyszín: Mosonszolnok)
Augusztus 9.: Siófok–ETO
Augusztus 15.: ETO–Podravka (helyszín: Hévíz)
Augusztus 22.: Handball Fiesta, ETO–Vardar
Augusztus 23.: Handball Fiesta, ETO–Larvik
Augusztus 28.: Leipzig–ETO (helyszín: Lipcse)
Augusztus 31.: Szuperkupa, ETO–FTC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik