Női kézi junior-vb: A 6. és a 7. meccs lesz a kulcs - Hajdu

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 17:37
null
A magyar válogatott kerete (Fotó: MKSZ)
A magyar női junior kézilabda-válogatott szombaton Japán ellen megkezdi horvátországi hadjáratát, amely reméljük, egészen július 13-ig, a világbajnoki helyosztókig tart. Hajdu János együttese Eb-éremmel a zsebében és azzal a tudattal várhatja a tornát, hogy az elmúlt jó tíz évben rendre ott volt a magyar válogatott a legjobb öt között. Ennek alapján joggal várhatjuk optimistán a decemberi hazai rendezésű felnőtt Eb után az év második legfontosabb női válogatott tornáját.

 

„A tavalyi Európa-bajnokság túl jól sikerült – szögezte le Hajdu János szövetségi kapitány. – Sokkal jobban az előzetesen vártnál és a realitásnál. Persze ez nem baj, így most magasan van a léc, nagyobbat kell ugranunk. De szögezzük le, ez kézilabda, ráadásul női, méghozzá fiatal nőkkel. Bármi megtörténhet.”

A válogatott három hétig Gödöllőn, majd két hétig Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián készült, ahol a múlt hétvégén második helyen végzett a Négy nemzet tornáján. Norvégiát csakúgy, mint tavaly az Eb-elődöntőben, magabiztosan győzte le, Romániától és Dániától ugyanakkor kikapott. A hosszú felkészülés többször is megtört, Bíró Blanka, Mészáros Rea és Tóth Gabriella a felnőttkeret összetartására is meghívót kapott, ami az utánpótláscsapatnál végzett munka elismerése is egyben, illetve az érettségik és a felvételik is elszólították a játékosokat

„Most csapta meg a lányokat a világbajnokság szele – folytatta a kapitány. – Szerdán videóztunk, először néztük meg a japánokat. Kiszámíthatatlan, hogy mi lesz, a nem európai csapatokat nem ismerjük, nincs róluk információnk. Az ázsiai stílussal nem találkozunk, menet közben kell feltérképeznünk. Csak két évvel korábbi felvételünk van róluk, hat új játékosuk is van azóta. Ügyes, jó csapat. A csoportban a másik három európai együttes pedig színvonalasan játszik.”

Ami a magyarokkal azonos ágon lévő D-csoportot illeti, ott van Oroszország, amely a 2013-as dániai Eb-döntőben 36–28-ra gázolta el a Hajdu-csapatot, a kapitányi jellemzés szerint erős, agresszív, sőt sokszor brutális Románia, továbbá Szlovénia, Brazília, Kína és Tunézia.

„A hatodik és a hetedik meccs lesz a kulcs – mutatott rá a nyolcad- és a negyeddöntő fontosságára Hajdu János. – A lányok optimisták, nagyon szeretnének jó eredményt elérni. Én inkább realista vagyok, érmet is szerezhetünk, de lehetünk hatodikok is. Akik az NB I-es klubokban pallérozódnak, azoknak kell a csapat élére állniuk, ott vannak a veszprémiek vagy a Bajnokok Ligája-győztes győriek, akik magas szinten edződnek. Ugyanakkor nem egyforma szintről jönnek a kerettagok, nem mindenki kap rendszeres lehetőséget a klubcsapatában. Az lenne az ideális, ha ebben a korban már mindannyian a felnőtt NB I-ben játszanának, és nem a kispadon ücsörögnének.”

A MAGYAR NŐI JUNIORVÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Ferenczi Annamária (Eszterházy KFSC-Globál Safe), Szemerey Zsófia (Veszprém Barabás Duna Takarék)
Jobbszélsők: Májer Krisztina (Fehérvár KC), Lukács Viktória (Siófok KC-Galerius fürdő)
Jobbátlövő: Szekerczés Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Kurucz Ivett (Veszprém Barabás Duna Takarék), Tóth Gabriella (Veszprém Barabás Duna Takarék)
Beállók: Dombi Luca (EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Sirián Szederke (Győri Audi ETO)
Balátlövők: Bárány Krisztina (Eszterházy KFSC-Globál Safe), Gyimesi Kitti (Eszterházy KFSC-Globál Safe), Virág Noémi (Ipress Center-Vác), Walfisch Mercédesz (EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE)
Balszélsők: Hajtai Vanessza (Veszprém Barabás Duna Takarék), Korsós Dorina (Győri Audi ETO)

Szövetségi edző: Hajdu János
Edző: Bartalos Béla
Orvos: Dr. Kisegyházi Attila
Masszőr: Schrenk Péter
Csapatvezető: Vanyus Attila

19. NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG (U20), HORVÁTORSZÁG
C-CSOPORT, KAPRONCA
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

Június 28., 16.15: MAGYARORSZÁG–Japán
Június 29., 18.15: MAGYARORSZÁG–Kongói DK
Július 1., 16.00: MAGYARORSZÁG–Portugália
Július 3., 18.15: MAGYARORSZÁG–Svédország
Július 5., 20.45: MAGYARORSZÁG–Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik