Női kézi: hangulatos meccsen nyert a Fradi a román határnál

B. T.B. T.
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 23:27
A Ferencváros női kézilabdacsapata egy jó hangulatú felkészülési mérkőzésen 46–18-ra nyert a romániai CS Minaur Baia Mare ellen Csengerben.

Nem csoda, hogy szívesen jár évről évre a szatmári országrészbe a Ferencváros női csapata, és nemcsak azért, mert a harmadik esztendeje meglévő együttműködés (amely a határon is átível, hiszen a történelmi Szatmár vármegyét érinti) erre kötelezi a szakosztályt. A zöld-fehérek ezúttal a román-magyar határ menti Csengerben tapasztalták meg, hogy szurkolóik bármikor képesek hazai pályát teremteni számukra. Még úgy is, hogy az ellenfelet, a romániai Nagybányáról érkező, jelenleg a másodosztályban szereplő CS Minaur Baia Marét is elkísérte maroknyi szurkolótábor.

Az ellenfél szerény játékereje végül nem tette lehetővé, hogy Elek Gábor edző valós képet kapjon csapata felkészültségéről, így aztán idő előtt jöhettek a fiatalok, és még így is 13 gólos volt a fővárosiak előnye az első félidőt követően. A legendás csengeri NB II-es futsalmérkőzések helyszínén, a stílszerűen zöld-fehér székekkel felszerelt, idén fennállása 25. évfordulóját ünneplő, és talán éppen ezért a klímaberendezést még nélkülöző csarnokban folyamatosan zúgott a buzdítás, ezt meghálálva a ferencvárosiak számolatlanul szerezték a gólokat.

„Mindig fantasztikus ebbe az országrészbe jönni vagy éppen a határ túloldalára, mert nagyszerű hangulat fogad bennünket. A meccsnek annyi volt a szakmai értéke, hogy komolyan vettük, megadva ezzel a tiszteletet az ellenfélnek és a közönségnek. Nem érzékeltem, hogy versenyben vagyok a mezőny legeredményesebb játékosa címért csapattársammal, Laura van der Heijdennel, de ilyenkor nem is a gólokon és az eredményen, hanem a terhelésen van a hangsúly. És ezután a meccs után végre lesz egy szabad hétvégénk, amely során igyekszünk feltöltődni” – mondta a szurkolók körében a meccs után is roppant népszerű Kovacsics Anikó.

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC-Rail Cargo Hungaria–CS Minaur Baia Mare (román) 46–18 (20–7)
FTC legjobb dobók:
Van der Heijden (9), Kovacsics (9), Snelder (6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik