Női kézi: Görbiczék katonai kiképzésen vettek részt – fotók, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 14:24
A Győri Audi ETO KC együttese nem mindennapi küldetést teljesített a szezon kezdete előtt hagyományosan megrendezendő csapatépítő program keretében. A zöld-fehérek a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred telephelyén katonai kiképzésben vettek részt – így terepen is bizonyíthatták, közösen bármire képesek.

Izgatott arccal lépték át augusztus 19-én reggel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájának kapuját a győri kézis lányok, akik ekkor még nem tudhatták, mi is vár rájuk. A Győri Audi ETO KC szakvezetése és a Magyar Honvédség hivatásos katonáinak közös, nem szokványos elképzelése került a gyakorlatba átültetésre, mellyel új szintre emelték a csapatépítő tréning fogalmát. A négyórás kiképzés hivatásos katonák vezényletével történt, akik szigorúan megkövetelték a fegyelmet, a rendbontókat pedig nem haboztak társaikkal együtt büntetésben (fekvőtámasz, guggolás) részesíteni.

A lányok, a szakmai stáb tagjaival kiegészülve igazi katonákhoz hűen egyenruhát öltöttek magára, majd két szakaszra – ALFA és BRAVO – oszlottak, és várták a parancsot. Az erőpróba megkezdését váratlanul túszejtés szakította félbe, így a küldetés mindenki számára nyilvánvaló volt: csapattársukért indulnak „harcba”.

Míg az ALFA-csapat halált megvető bátorsággal nekivágott, hogy legyűrje a kiképzőpálya végtelennek tűnő akadályait, addig a BRAVO-osztag a katonai sátor felállításának és álcázásának fortélyaival ismerkedhetett meg, tagjai vegyvédelmi ruhába és oxigénmaszkba bújva elméleti oktatásban részesültek. Az osztagok a program végeztével szerepet cseréltek, így mindenki kipróbálhatott és részt vehetett a feladatokon.

A mozgalmas délelőtt további programjában alaki kiképzés (menetelés), kézigránáttal történő célba dobás, és rengeteg kúszás-mászás szerepelt, melyet az újdonsült katonák látszólag igencsak élveztek.

Az esemény fénypontjaként lehetőség nyílt a Magyar Honvédség lánctalpas járművének felfedezésére, majd az ebédet követően a jól megérdemelt jutalom következett – a hivatásos katonák előtt tisztelegve mindenki átvette személyre szóló „dögcéduláját”. A csapatok egytől-egyig remekül teljesítettek, igazi csapatszellem vezérelte az alakulatokat a feladatok minél szakszerűbb kivitelezésében – a hivatásos személyzet nagy felajánlást tett; a lányok elszánt arcait látva, kézilabdás pályafutásuk után bármikor szívesen fogadják őket a seregben.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik