Női kézi: Görbicz-parádé, tízgólos siker Románia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.02. 19:58
null
Görbicz Anita nagy kedvvel játszott a debreceni találkozón (Fotó: keziszovetseg.hu)
A Szlovákia elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott tíz góllal legyőzte Romániát Debrecenben zárt kapus felkészülési mérkőzésen.

A keretből ezúttal Gávai Szonja, Kiss Éva, Orbán Adrienn és Zácsik Szandra kapott pihenőt.

A klubszezon hajrájában megsérülő Tomori Zsuzsanna mellett Hornyák Dóra és Kovács Anna is kiesett a keretből, így a pénteki, románok elleni zárt kapus találkozó legfőbb feladata a mieink számára elsősorban a taktikai gyakorlás volt erre a posztra – írta a keziszovetseg.hu. A debreceni mérkőzésen jobbátlövőben Kovacsics Anikó kezdett a mieinknél, majd Pálos-Bognár Barbara kapott lehetőséget ugyanott. A szünet után Görbicz Anita és Tóth Gabriella is megfordult a jobbátlövő helyén.

Kim Rasmussen elégedett lehetett, hiszen a magyar válogatott pénteken Debrecenben tökéletesen megvalósította a dán szövetségi kapitány elképzeléseit.

„Azért választottuk edzőpartnernek a román válogatottat, mert a felkészülés jelen fázisában éppen egy ilyen agresszív kézilabdát játszó ellenfélre van szükségünk" – mondta Rasmussen még a bemelegítést szemlélve. Ami az agresszivitást illeti, erre nem lehetett panasz egyik oldalon sem, sőt az első percekben főként ez volt a játék jellemzője.

Aztán Görbicznek köszönhetően egyre inkább előtérbe került a kézilabda. A magyar válogatott irányítója újfent bizonyította, hogy ezen a poszton is képes világklasszis teljesítményre, s tette mindezt a legjobb helyen, az ezúttal a román válogatottat irányító Ambros Martín szeme előtt. Mindemellett jól is védekezett a magyar válogatott, s miután Bíró Blanka porrá zúzta a vendégszélsők önbizalmát, folyamatosan nőtt a különbség, félidőben már 17–10-re vezetett a magyar válogatott.

A folytatásban három gyors góllal zárkóztak a románok, de csak átmenetileg. A háromirányítós rendszerben kifejezetten attraktívan kézilabdázó magyar együttes folyamatosan növelte az előnyét, s a 45. percben már tíz góllal vezetett (25–15).

A kapuban Janurik Kinga ott folytatta, ahol Bíró abbahagyta, s mivel a román válogatott legjobbját, Cristina Neagut tökéletesen semlegesítette a magyar védelem, csak a hazai siker különbsége volt kérdéses. Végül 31–21-re nyertek a mieink, s ez biztató a jövő szombati, szlovákok elleni vb-kvalifikációs mérkőzés előtt.

A két válogatott szombat délelőtt közös edzésen vesz részt, aztán a magyar lányok hétfőig pihenőt kapnak. Jövő héten pedig már élesben megy a játék.

NŐI KÉZILABDA VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 31–21
(17–10)
Debrecen,
zárt kapuk mögött. V: Bíró Á., Kiss O.
MAGYARORSZÁG:
BÍRÓ – Bódi, KOVACSICS 3, GÖRBICZ 11 (4), Mayer 2, Klivinyi 2, SCHATZL 5. Csere: JANURIK (kapus), Kisfaludy, Szekeres 1, Pálos-Bognár 2, Hársfalvi 1, Lukács 1, Sirián, TÓTH G. 2, Kiss N 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
ROMÁNIA:
Dedu – Udristioiu 3 (2), Zamfirescu, Dragut 2, Pintea 1, Neagu 2, Dinca 2. Csere: Dumanska (kapus), Laslo, Ardean Elisei 2, PERIANU 4, Tomescu 1, POPA 4, A. Ilie,, Szűcs, F. Ilie. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 7. perc:
2–2. 12. p.: 7–4. 16. p.: 7–6. 21. p.: 12–6. 26. p.: 15–8. 33.p.: 17–13. 40. p.: 22–14. 46. p.: 26–15. 49. p.: 28–16. 54. p.: 30–19
Kiállítások:
8, ill. 12 perc
Hétméteresek:
5/5, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Kim Rasmussen:
– Nagyon örülök, hogy az egész mérkőzésen tudtunk koncentrálni. Fegyelmezetten védekeztünk, és támadásban is visszaláttam az edzéseken begyakorolt elemeket. Az pedig az egyik legnagyobb fegyvertény volt, és a győzelmünk egyik legfontosabb kulcseleme, hogy Neagu-t ki tudtuk venni a játékból.
Ambros Martin:
– Egyértelműen jobb volt ma a magyar válogatott. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk felnőni hozzájuk. Azt gondolom, hogy leginkább támadásban kell fejlődnünk, javulnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik