Női kézi: Görbicz Anita Kézisuli indult Székelyudvarhelyen

Vágólapra másolva!
2015.03.30. 15:00
null
Görbicz Anita (balra) nevét viseli a székelyudvarhelyi kézisuli (Fotó: Győri ETO)
Határon túl bővíti tovább szakmai együttműködéseit a Győri Audi ETO KC: Székelyudvarhelyen elindult a Görbicz Anita Kézisuli.

A tegnapi női kézilabda Magyar Kupa döntőjének szünetében újabb fontos állomásához érkezett a Győri Audi ETO utánpótlás fejlesztése. Az erdélyi város, Székelyudvarhely sportiskolája szakmai együttműködést írt alá a BL címvédő klubbal, amelyet Bakó Lajos, a sportiskola vezetője, és Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke láttak el kézjegyükkel. A Székelyudvarhelyi Kézisuli Görbicz Anita nevét vette fel, hiszen a világklasszis magyar kézilabdázót a helyiek között is óriási tisztelet övez.

Az utóbbi években klubunk utánpótlásképzése messze túllépte már a város, illetve a megye, sőt az ország határait is" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

A csallóközi és a kozármislenyi példák azt mutatták, hogy érdemes tovább szélesíteni a szakmai együttműködések körét, és az ETO utánpótlásképzés módszertanát megosztani az arra fogékony utánpótlás bázisokkal. Az együttműködéseink alapja, hogy edzőink átadják az ETO-nál kialakított utánpótlás képzési rendszer know how-ját, szakmai tudását, továbbá segítséget nyújtunk a csatlakozó egyesületeknek az anyagi forrásuk megteremtésében is. Cserébe az ETO utánpótlás bázisa növekszik, és az új, csatlakozó egyesületek legtehetségesebb játékosainak lehetősége nyílik a Győri Audi ETO Akadémiai képzésébe becsatlakozni" – mondta el az együttműködés lényegét a klubelnök.

Bakó Lajos, a székelyudvarhelyi sportiskola vezetője szerint az erdélyi bázisnál nagy várakozással tekintenek az új időszakra.

Régóta keressük már az együttműködés módját az ETO-val, és óriási lehetőséget látunk a közös munkában. Székelyudvarhelyen nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, a most induló suliban már közel 200 kézilabda-palántával kezdjük a munkát. Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz a kislányok számára!" – számolt be a tervekről Bakó Lajos.

A Görbicz Anita Kézisuli tegnap a névadó világsztár és egy hatéves kislány kezdődobásával indult el jelképesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik