nemzetisport.hu 2014.07.20 10:24 Frissítve: 2015.03.30 02:05

Női kézi: fiús mentalitás és 13 új játékos az MTK-nál

Az MTK-Budapest női kézilabdacsapata tulajdonképpen adminisztratív úton őrizte meg NB I-es tagságát – az utolsó előtti, kiesést jelentő helyen végzett, mivel azonban az NB I B Nyugati csoportját megnyerő Szekszárd nem vállalta az indulást az első osztályban, a Magyar Kézilabda-szövetség az MTK-t mint a jobbik kiesőt kérte fel az indulásra –, és talán pont ez a tény sarkallta a fővárosiakat arra, hogy a következő szezonnak alaposan átalakított kerettel vágjanak neki. Olyan csapattal, amely képes lehet a pályán elért eredményekkel és győzelmekkel kiharcolni a bennmaradást.

 

Az új játékosállományhoz új szakember is dukál, az előző szezonban Borsodi Péter, majd Majoros Gusztáv dirigálta az együttest, a nyári felkészülésnek pedig már Horváth Attilával vágtak neki. A hat éve edzősködő Horváth eddig férficsapatoknál dolgozott, először ülhet női, egyúttal első osztályú klub kispadjára.

„Nagy kihívás előtt állok, az biztos – ismerte el Horváth Attila. – Tizenhárom új játékost kell összeszoktatnunk, összegyúrnunk. Különböző szintű és korú kézilabdázók alkotják a keretet, vannak, akik már rutinosak, de akadnak olyanok is, akik eddig még nem vagy csak alig kóstoltak bele az NB I-be. A vezetőség az első nyolc hely megszerzésének valamelyikét tűzte ki célul, ha összecsiszolódunk, elérhetjük ezt annak ellenére is, hogy a riválisok is jól erősítettek. Szeretném, ha megújulna a játékunk, sokkal gyorsabb, játékosabb kézilabdát kell játszanunk, ami a keményebb védekezésre épül. Ehhez megvannak az erős, magas játékosaink. A fiús mentalitást is átadnám a csapatnak, remélem, erre a lányok is vevők lesznek, mert ehhez elsősorban ők kellenek."

Horváth munkáját Stranigg Ferenc és a kapusedző, Bakos István segíti, a keretben és a pályán pedig olyan rutinos játékosokra támaszkodhat, mint a Debrecenből érkező Ábrahám Szilvia, Barna Éva és Valovics Nóra, a bajnoki bronzérmes Érdet elhagyó Wolf Alexandra, vagy a Ferencvárossal kétszeres KEK-győztes, a legutóbbi két idényben Vácon játszó Szádvári Krisztina. A külföldi piacon is szétnézett az MTK, így akadt a kék-fehérek hálójába a lengyel Gdynia 29 éves átlövője, a tunéziai válogatott Inesz Huildi és egy igazi nagy hal, az osztrák válogatott Petra Blazek. A 27 éves kapus a Hypo utánpótlásában kezdte, a südstadtiakkal Bajnokok Ligája-ezüstöt és KEK-trófeát is szerzett, de játszott a Thüringerben is, amellyel német bajnokságot és kupát nyert. Az előző bajnokságban a francia Union Mios Biganos-Begles-ben szerepelt.

2019.09.22 18:08:42

Kézilabda T. D.

A mérkőzés utolsó harmadában sokat hibázott a magyar csapat, így elmaradt az újabb bravúr.

2019.09.21 16:37:38

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az első és a második félidőt is három góllal veszítette el a német együttes ellen.

2019.09.21 14:44:39

Kézilabda T. D.

A hazaiak néggyel mentek az első félidőben, visszaestek, majd ismét magukra találtak – maradt a döntetlen.

2019.09.15 13:21:39

Kézilabda HATÁR DÁVID

David Davis egyszer sem kért időt, csapata 40 gólig jutott a Motor Zaporizzsja ellen.

2019.09.14 11:48:25

Kézilabda T. D.

Elképesztően izgalmas volt a második félidő, de a magyar csapat bravúrgyőzelmet ünnepelhet.