HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.07.20 10:24 Frissítve: 2015.03.30 02:05

Női kézi: fiús mentalitás és 13 új játékos az MTK-nál

Az MTK-Budapest női kézilabdacsapata tulajdonképpen adminisztratív úton őrizte meg NB I-es tagságát – az utolsó előtti, kiesést jelentő helyen végzett, mivel azonban az NB I B Nyugati csoportját megnyerő Szekszárd nem vállalta az indulást az első osztályban, a Magyar Kézilabda-szövetség az MTK-t mint a jobbik kiesőt kérte fel az indulásra –, és talán pont ez a tény sarkallta a fővárosiakat arra, hogy a következő szezonnak alaposan átalakított kerettel vágjanak neki. Olyan csapattal, amely képes lehet a pályán elért eredményekkel és győzelmekkel kiharcolni a bennmaradást.

 

Az új játékosállományhoz új szakember is dukál, az előző szezonban Borsodi Péter, majd Majoros Gusztáv dirigálta az együttest, a nyári felkészülésnek pedig már Horváth Attilával vágtak neki. A hat éve edzősködő Horváth eddig férficsapatoknál dolgozott, először ülhet női, egyúttal első osztályú klub kispadjára.

„Nagy kihívás előtt állok, az biztos – ismerte el Horváth Attila. – Tizenhárom új játékost kell összeszoktatnunk, összegyúrnunk. Különböző szintű és korú kézilabdázók alkotják a keretet, vannak, akik már rutinosak, de akadnak olyanok is, akik eddig még nem vagy csak alig kóstoltak bele az NB I-be. A vezetőség az első nyolc hely megszerzésének valamelyikét tűzte ki célul, ha összecsiszolódunk, elérhetjük ezt annak ellenére is, hogy a riválisok is jól erősítettek. Szeretném, ha megújulna a játékunk, sokkal gyorsabb, játékosabb kézilabdát kell játszanunk, ami a keményebb védekezésre épül. Ehhez megvannak az erős, magas játékosaink. A fiús mentalitást is átadnám a csapatnak, remélem, erre a lányok is vevők lesznek, mert ehhez elsősorban ők kellenek."

Horváth munkáját Stranigg Ferenc és a kapusedző, Bakos István segíti, a keretben és a pályán pedig olyan rutinos játékosokra támaszkodhat, mint a Debrecenből érkező Ábrahám Szilvia, Barna Éva és Valovics Nóra, a bajnoki bronzérmes Érdet elhagyó Wolf Alexandra, vagy a Ferencvárossal kétszeres KEK-győztes, a legutóbbi két idényben Vácon játszó Szádvári Krisztina. A külföldi piacon is szétnézett az MTK, így akadt a kék-fehérek hálójába a lengyel Gdynia 29 éves átlövője, a tunéziai válogatott Inesz Huildi és egy igazi nagy hal, az osztrák válogatott Petra Blazek. A 27 éves kapus a Hypo utánpótlásában kezdte, a südstadtiakkal Bajnokok Ligája-ezüstöt és KEK-trófeát is szerzett, de játszott a Thüringerben is, amellyel német bajnokságot és kupát nyert. Az előző bajnokságban a francia Union Mios Biganos-Begles-ben szerepelt.

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.