Női kézi: fiatal szerbek érkeznek Békéscsabára

Vágólapra másolva!
2016.03.31. 14:37
Alakul az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapatának kerete a következő bajnoki idényre: a napokban 2018. június 30-ig szóló szerződést kötött a lila-fehér klubbal a beálló Jovana Djukics, valamint az irányító Alekszandra Vukajlovics.

A 22 éves Djukics a regnáló szerb bajnok, Radnicski Kragujevactól érkezik Békéscsabára, fiatal kora ellenére kétszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes. A beálló nemzetközi kupatapasztalattal is rendelkezik, két alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligája selejtezőtornáján, és pályára lépett az EHF-kupában továbbá a KEK-ben is, emellett tagja volt hazája juniorválogatottjának. A 180 cm magas játékos védekezésben is fontos szerepet kaphat, 2-es és 3-as poszton is bevethető.Djukics a regnáló szerb bajnok, Radnicski Kragujevactól érkezik Békéscsabára, fiatal kora ellenére kétszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes. A beálló nemzetközi kupatapasztalattal is rendelkezik, két alkalommal szerepelt a Bajnokok Ligája selejtezőtornáján, és pályára lépett az EHF-kupában továbbá a KEK-ben is, emellett tagja volt hazája juniorválogatottjának. A 180 cm magas játékos védekezésben is fontos szerepet kaphat, 2-es és 3-as poszton is bevethető.

A 19 éves Vukajlovics a Zork Jagodinától szerződik a Viharsarokba, és a szerb bajnokság egyik leggólerősebb játékosának számít. Az alapszakasz 18 mérkőzésén 143 alkalommal talált a hálóba, ezzel a góllövőlista második helyét foglalja el. Az irányító a KEK aktuális szezonjában két mérkőzésen 15 gólt szerzett, oszlopos tagja hazája korosztályos nemzeti csapatának, a 2015-ös spanyolországi U19-es Eb-n 35 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik