Női kézi: Ez nem fair – Neagut sokkolta Martín távozása

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 20:18
null
Sok szurkoló ment el a CSM Bucuresti idény előtti bemutatójára
A román női kézilabda-válogatott legnagyobb sztárja, a jelenleg még a rehabilitációját végző Cristina Neagu nem érti, Ambros Martín miért hagyta ott a nemzeti csapatukat egy évvel a tokiói olimpia előtt.

Mint ismert, Ambros Martín májusban jelezte, hogy a Rosztov-Donnál végzett munkája nem teszi lehetővé, hogy párhuzamosan ellássa a román válogatott irányítását is. A helyét a CSM Bucuresti élére kinevezett Tomas Ryde vette át, aki korábban már betöltötte ezt a pozíciót. Aztán augusztus elején jött a hír, hogy Martín elvállalta az orosz válogatott szövetségi kapitányi posztját, miután Jevgenyij Trefilov egészségi állapota miatt távozni kényszerült.

„Személy szerint engem sokkolt, amikor hallottam, hogy már nem Ambros a szövetségi kapitánymondta Cristina Neagu a CSM Bucuresti idény előtti sajtóeseményén. – Mindig az olimpiáról beszélt nekünk, ez volt a célja. Nem értem, mi történt. Nem fair, hogy egy évvel az olimpia előtt úgy döntött, otthagyja a csapatot.”

A keresztszalag-szakadás után a visszatérésén dolgozó klasszis balátlövő ugyanakkor annak örül, hogy Ryde lett az új kapitány, és az előnye lesz, hogy folyamatosan nyomon követheti a kerettagok teljesítményét Romániában.

Úgy érzi, ez lesz az egyik legfontosabb idény a karrierjében, ezért is sajnálja, hogy nem százszázalékos állapotban várja a rajtot. „A mostani a legerősebb CSM, mióta hazatértem. Sok új játékos érkezett, időbe telik, amíg összeszokunk, és jelenleg sok a sérült is a csapatban, talán januárra már teljesen összeállhatunk. Sokszor gondolok a válogatottal kapcsolatos céljainkra. A decemberi világbajnokság nagyon fontos lesz, többünknek talán az utolsó ilyen világversenye.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik