nemzetisport.hu 2019.08.22 20:18 Frissítve: 2019.08.22 20:26

Női kézi: Ez nem fair – Neagut sokkolta Martín távozása

A román női kézilabda-válogatott legnagyobb sztárja, a jelenleg még a rehabilitációját végző Cristina Neagu nem érti, Ambros Martín miért hagyta ott a nemzeti csapatukat egy évvel a tokiói olimpia előtt.

 

Sok szurkoló ment el a CSM Bucuresti idény előtti bemutatójára

Mint ismert, Ambros Martín májusban jelezte, hogy a Rosztov-Donnál végzett munkája nem teszi lehetővé, hogy párhuzamosan ellássa a román válogatott irányítását is. A helyét a CSM Bucuresti élére kinevezett Tomas Ryde vette át, aki korábban már betöltötte ezt a pozíciót. Aztán augusztus elején jött a hír, hogy Martín elvállalta az orosz válogatott szövetségi kapitányi posztját, miután Jevgenyij Trefilov egészségi állapota miatt távozni kényszerült.

„Személy szerint engem sokkolt, amikor hallottam, hogy már nem Ambros a szövetségi kapitánymondta Cristina Neagu a CSM Bucuresti idény előtti sajtóeseményén. – Mindig az olimpiáról beszélt nekünk, ez volt a célja. Nem értem, mi történt. Nem fair, hogy egy évvel az olimpia előtt úgy döntött, otthagyja a csapatot.”

A keresztszalag-szakadás után a visszatérésén dolgozó klasszis balátlövő ugyanakkor annak örül, hogy Ryde lett az új kapitány, és az előnye lesz, hogy folyamatosan nyomon követheti a kerettagok teljesítményét Romániában.

Úgy érzi, ez lesz az egyik legfontosabb idény a karrierjében, ezért is sajnálja, hogy nem százszázalékos állapotban várja a rajtot. „A mostani a legerősebb CSM, mióta hazatértem. Sok új játékos érkezett, időbe telik, amíg összeszokunk, és jelenleg sok a sérült is a csapatban, talán januárra már teljesen összeállhatunk. Sokszor gondolok a válogatottal kapcsolatos céljainkra. A decemberi világbajnokság nagyon fontos lesz, többünknek talán az utolsó ilyen világversenye.”

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.