nemzetisport.hu 2020.07.14 10:50 Frissítve: 2020.07.14 12:20

Női kézi: „Elgondolkodtam az ETO ajánlatán, de nem fogadtam el”

A női kézilabda NB I-ben szereplő Mosonmagyaróvár KC új játékosa, Tóth Eszter a klub hivatalos honlapjának beszélt a Győri ETO korábbi ajánlatáról, valamint a válogatottról is. A klub továbbá tudatta: Farkas Andrea lett az új kapusedzője.

Tóth Eszter az MTK-ból a Mosonmagyaróvárhoz igazolt (Fotó: Török Attila, archív)

 

„Tudom, sokan vannak, akik örök csalódásként élik meg, hogy nem tudták állandósítani a helyüket az ETO első gárdájában. Én azonban már régen elengedtem ezt a dolgot, mert tisztán láttam a helyzetet, soha nem vakított el a csillogás – idézi az mkcse.hu Tóth Esztert, aki az MTK-tól igazolt Mosonmagyaróvárra. – Felnőtt játékosként csak ültem az ETO kispadján, pályára alig-alig léptem, miközben tudtam, hogy én meghatározó kézilabdázó szeretnék lenni. A számomra önigazolás volt, hogy most a nyáron megkerestek Győrből, amit természetesen nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Elgondolkodtam tehát az ETO ajánlatán, de nem fogadtam el, mert tizennyolc évesen sem éreztem jól magam a kispadon, tehát tudom, hogy huszonhét évesen ezt még rosszabbul viseltem volna.”

Tóth Eszter a válogatottról is szót ejtett. „Ezt a kérdést nem az én tisztem eldönteni, de többször feltetettem már magamnak is. Úgy gondolom, hogy a teljesítményem alapján egy esélyt megérdemeltem volna. Tudom, hogy a nevem ott volt Kim Rasmussen noteszében, a kapitány azonban talán most nem akart változtatni a megszokott válogatott keretén. Nem lesz könnyű a jövőben sem bekerülni a nemzeti csapatba, de én mindent meg fogok tenni érte. Nagyon hiányzik nekem, hogy még nem volt felnőttválogatott mérkőzésem, ezért az a célom, hogy minél hamarabb felhúzhassam a címeres mezt. Gyerekkorom óta töretlen a lelkesedésem a játék iránt, továbbra is vannak tehát terveim, céljaim a sportágban.”

Farkas Andrea személyében ismét korábbi klasszis kézilabdázó csatlakozott a Motherson-Mosonmagyaróvár szakmai stábjához. A kiváló kapus magyar, francia és szlovén bajnokságot nyert, valamint Bajnokok Ligáját és EHF-kupát is. A magyar válogatottal pedig Európa-bajnoki bronz-, valamint olimpiai és világbajnoki ezüstérmeket szerzett.

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.

2020.07.19 21:31:36

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az utóbbi évtizedek profi hajszájában egyre jobban eluralkodott és nyomasztóvá vált az események sodra és az eredmények kényszere, most ezek híján kezdjük újra felfedezni az idő és figyelem hiányában már egészen háttérbe szoruló nőket és férfiakat.

2020.07.13 18:45:20

Kézilabda PAPP BÁLINT

A három érkező mozdulataiból sugárzik, megtiszteltetésnek veszi, hogy Győrben játszhat.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.