Női kézi: Elek szerint elborult összegek jöhetnek a Fradi fiataljaiért

Vágólapra másolva!
2019.05.22. 18:40
null
Elek Gábor szerint a következő évek fő feladata az értékek megtartása lesz (Fotó: Török Attila)
Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője úgy véli, a közeljövő legfontosabb feladata lesz a klub értékeinek megtartása, ugyanis várhatóan erős csábításnak lesznek majd kitéve a tehetséges játékosok.

Az FTC vezetőedzője kiemelte, messze nem tudják a legjobb fizetést ajánlani, de a klubnak ki kell tartania azon értékek mellett, amikért idejönnek a játékosok.

„Ha minden így marad, a jövőképünk nagyon jól néz ki, de a hangsúly az így marad-on van. Össztűz fog ránk zúdulni a következő években ezekért a fiatalokért, elborult összegek jönnek majd, és komoly menedzseri tevékenységgel kell szembenéznünk – jelentette ki Elek Gábor a Fradi Médiának adott interjúban. – Az elmúlt évben történtek olyan dolgok, amely után nem biztos, hogy szimpatikusak lettünk egy-két, de inkább egy menedzser szemében, aki azon fog dolgozni, hogy ahogy lehet, kárt okozzon nekünk. Én legalábbis így gondolom. Nekünk az értékeinket meg kell védenünk, a szakosztály-vezetőségnek ez a legfontosabb feladata, és nekünk is olyan környezetet, szakmaiságot kell teremtenünk, amiről azt gondolhatják ezek a játékosok, hogy érdemes itt maradniuk.”

A szakember az idényre visszatekintve azt sajnálja, hogy nem műtötték meg hamarabb Danick Sneldert, aki így az utolsó bajnokin tudott visszatérni a pályára. Elek szerint ha nem várnak ennyit a beavatkozással, talán a Rosztov-Don elleni BL-negyeddöntőn már számíthattak volna a holland beállóra.

Az FTC edzője úgy látja, a Bajnokok Ligája mezőnye erősödni fog, a hazai porondon pedig a kimondva is a második helyre hajtó Siófok várhatóan nem fog még egyszer ennyi pontot elhullajtani. „Ha egész évben együtt tudunk dolgozni, és nem kell háromhavonta új csapatot építenem, stabilizálhatjuk a játékunkat” – tette hozzá Elek, aki szerint a következő idényben jobb helyzetből indulva több esélyük lehet az előrelépésre, egy nagy bravúr végrehajtására.

A teljes interjú, melyben Elek beszélt az idény csúcspontjairól és fájó pillanatairól

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik