Női kézi: csak a Digi Sport adja itthon a Győr és a Fradi kupadöntőjét

Vágólapra másolva!
2012.05.04. 12:30
Címkék
Az MTVA pénteken kiadott közleménye szerint a Digi Sport irreálisan magas árat kért az MTVA-tól a női európai kupadöntők közvetítési jogáért, így a Győri Audi ETO–Buducsnoszt Bajnokook Ligája-döntő és az FTC-Rail Cargo Hungaria–Viborg KEK-finálé mérkőzései széles körben nem lesznek követhetőek május 5-én, május 6-án és május 13-án.

„Az MTVA a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogának megvásárlása érdekében Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező számára az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható. Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati média (MTVA) irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni.

Az MTVA sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, hiszen a közmédia kiemelt célkitűzése a hazai és nemzetközi sportesemények közvetítése és a hazai sportélet közszolgálati csatornákon való megjelenése, különös tekintettel olyan sporteseményekre, amikor magyar sportolók és csapatok is részt vesznek a megmérettetéseken" – zárul az MTVA közleménye.

Mint ismert, a Magyar Kézilabda-szövetség és a BL-résztvevő magyar klubok korábban levelet intéztek az Európai Kézilabda-szövetséghez annak érdekében, hogy az EHF tegyen érdemi lépéseket a mérkőzések országos csatornán való láthatóvá tételéért. Ezt követően az EHF marketingvállalata és a Digi Sport egyeztetése nyomán a közvetítési jogokkal rendelkező csatorna ajánlatot kért az országos lefedettségű televízióktól, ám a felek nem tudtak megegyezni egymással.

Az MR1-Kossuth rádió viszont élőben közvetíti a női kézilabda BL és a KEK döntőjét! A Győr–Podgorica meccsről szombaton 17.50-től 19.30-ig, a Ferencváros–Viborg találkozóról pedig vasárnap 19.05 és 20.00 között hallhatnak közvetítést a Kossuthon.

A találkozókat szintén nyomon követhetik a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik