Női kézi: EHF-kupa-győztes kapussal erősít a Kisvárda

Vágólapra másolva!
2017.06.07. 21:07
A női kézilabda NB I-ben szereplő Kisvárda hivatalos honlapján jelentette be, hogy átigazolta a legutóbb Békéscsabán szereplő 25-szörös válogatott Triffa Ágnest. A 30 éves, a Dunaújvárossal 2016-ban EHF-kupa-győztes kapus egy plusz egy éves szerződést írt alá.

Triffa új klubjában minden bizonnyal első számú kapus lesz egy másik új szerzemény, a Vácról érkező ukrán válogatott Balog Judit előtt.

A Kisvárda ezzel már nyolc játékos szerződtetését jelentette be: az említettek mellett érkezik az orosz balátlövő, Marija Garbuz és az irányító Marincsák Nikolett Debrecenből, a horvát beálló, Vesna Milanovic-Litre és a szerb irányító, Tamara Georgijev a szlovén Krim Ljubljanából, a jobbszélső Katona Flóra és a jobbátlövő Élő Beatrix pedig Mosonmagyaróvárról.

Távozik viszont a Győrtől kölcsönkapott válogatott irányító, Tóth Gabriella, a debreceni kölcsönbalszélső, Karacs Jázmin és a szerb válogatott Krisztina Liscsevics, aki a dán Esbjergben folytatja, míg a szlovák Julia Kucherová Kecskemétre szerződik. Mellettük Lévai Zsófia, Héjjas Tímea, a norvég Hanna Yttereng, a román Madalina Puscas és a litván Marija Gedroit is elhagyja a csapatot.

Az is eldőlt, hogy a következő szezonban is Mátéfi Eszter szakmai igazgató és Dévényi János edző irányítja az együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik