Női kézi EHF-kupa: fordított és kupagyőztes lett a Craiova

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 20:17
null
Ledolgozták hátrányukat a kékek (Fotó: eurohandball.com)
Hat nappal ezelőtt került sor a női kézilabda EHF-kupa döntőjének első felvonására, amelyet a norvég Vipers Kristiansand hazai pályán négy góllal, 26–22-re megnyert a román SCM Craiova ellen. A visszavágón aztán feltámadt a román alakulat, amely már kilenc találattal is vezetett, végül a mérkőzésen öttel győzött, s így a döntő párharcban egyetlen góllal kerekedett felül.

A románok az első pillanatoktól fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést: a 4. percben már 3–0-ra vezettek, amit az első negyedóra végéig őriztek is, aztán 11–8-nál szépen állva hagyták a norvégokat, öt perc alatt egy 5–0-s rohammal 16–8-ra növelték az előnyüket, s úgy tűnt, nem lesz kérdéses a kupa sorsa, miután a szünetben 19–12-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn.

A folytatásban viszont némiképp magához tért a Vipers, és az első meccsen is nyolc gólig jutó korábbi győri Linn Jörum Sulland vezérletével elkezdte az összesítésben ekkor háromgólos hátrány ledolgozását – igaz, nem túl sikeresen, ötnél közelebb egyszer sem sikerült kerülnie.

A mérkőzés vége ugyanakkor izgalmasan alakult, hiszen a Vipersnek mindössze egy találat kellett volna még, hogy idegenben szerzett több góllal elnyerje a trófeát, csakhogy a dudaszó 30–25-ös román vezetésnél harsant fel, ami a Craiova első nemzetközi kupagyőzelmét jelenti.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

SCM Craiova (román)
Vipers Kristiansand (norvég) 30–25 (19–12 )
Kupagyőztes:
az SCM Craiova 52–51-es összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik