Női kézi BL: Egyelőre még korai a Győrrel foglalkozni - Sulland

Vágólapra másolva!
2015.05.08. 17:41
null
Neagu bizakodó, amire minden oka megvan a kiválóságnak (Fotó: AFP)
A hétvégén rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája final fourját, amelynek elődöntőjében a címvédő Győri Audi ETO KC-t búcsúztató Vardar Szkopje a Buducsnoszt Podgoricával mérkőzik, míg a Larvik ellenfele a Dinamo Volgográd lesz. A kétnapos budapesti rendezvény előtt pénteken a média rendelkezésére álltak a főszereplők.

A döntőbe jutásra alighanem a Larviknak van a legnagyobb sansza, hiszen a norvég csapat még veretlen a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában, ellenfele pedig az a Dinamo Volgográd lesz, amely csupán ötödikként végzett az orosz bajnokságban. Linn-Kristin Riegelhuth Koren – csapattársához, Nora Mörkhöz hasonlóan – a pénteki médiaeseményen tudta meg, hogy bekerült a szurkolók szavazatai alapján a szezon álomcsapatába. A Nemzeti Sport Online azt kérdezte tőle, hogy vajon a hétvégét tekintve is az első hely-e a cél.

A NŐI KÉZILABDA BL ALL-STAR-CSAPATA
Balszélső: Siraba Dembélé (Vardar, 30.2%)
Balátlövő: Cristina Neagu (Buducsnoszt, 40.8%)
Beálló: Heidi Löke (Győr, 57.9%)
Irányító: Kovacsics Anikó (Győr, 28.2%)
Jobbátlövő: Nora Mörk (Larvik, 30.9%)
Jobbszélső: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik, 29.3%)
Kapus: Sandra Toft (Larvik, 35.8%)
Védekező specialista: Korsós Dorina (Győr, 23%)
Fiatal játékos: Eliza Iulia Buceschi (HCM Baia Mare, 24.9%)
Edző: Ambros Martín (Győr, 32.1%)

„Egyelőre még csak a holnapi mérkőzéssel foglalkozunk. Kemény találkozó lesz, minden poszton a legjobbunkat kell nyújtani hatvan percen át. Jó csapatunk van, jó volt a felkészülésünk, és holnap koncentráltan kell játszanunk. A Volgográd nagyon harcos csapat, és ügyesek egyénileg is, arra kell fókuszálunk, hogy ne bontakozhassanak ki” – válaszolt Riegelhuth.

A jobbszélső ugyancsak olimpiai bajnok társát, Linn Jörum Sullandot (előbbi kétszeres, utóbbi egyszeres ötkarikás győztes) a norvég sajtóban az elmúlt napokban a Győri ETO-val hozták hírbe. Az átlövő ugyanakkor egyelőre nem akart a jövőjét firtató kérdésekre válaszolni.

„A final four előtt még korai ezzel foglalkozni. Szeretnék a hétvégére koncentrálni, hogy minél jobb eredményt érjünk el a Larvikkal” – fogalmazott Sulland.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a női kézilabda BL 2014–2015-ös kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Larvik talán legjobb formában lévő játékosa, Nora Mörk és a Vardar Szkopje húzóembere, Andrea Lekics lelkesen üdvözölték egymást, és széles mosollyal az arcukon megbeszélték, hogy vasárnap már a pályán tesznek ugyanígy. A Vardarnak ugyanakkor garantálhatóan nem lesz könnyű dolga, ha döntőbe akar jutni, hiszen az egy évvel ezelőttihez hasonlóan a kőkemény Buducsnoszt Podgorica lesz az ellenfele, és tavaly a montenegróiak nyertek hosszabbítás után 22–20-ra. Ráadásul a Vardar szakmai stábjában helyet kapó Jan Pytlick szerint a podgoricaiakat erősíti napjaink egyik legkomplettebb játékosa, Cristina Neagu. Bár a dán edző meglepetést ígért a Buducsnoszt elleni összecsapásra, a román átlövő véletlenül sem akar felülni az altatásnak.

„Köszönöm Jan Pytlick szavait, de szerintem a Buducsnoszt erejét épp az adja, hogy csapatként vagyunk erősek, és itt mindenki tudja támogatni a másikat – reagált a Nemzeti Sport Online-nak Neagu. – A védekezésünkre kell összpontosítani, ez lesz a kulcs, és ha így lesz, nyerhetünk. Tiszteljük a Vardart, nagyon jó játszottak az elmúlt hónapokban, a Győr ellen is, így biztosan kemény ellenfelek lesznek. Szerintem jobb csapat lett tavaly óta a Vardar, de mi is jobbak vagyunk. Több a tapasztalatunk már a final fourt illetően is, jó meccs lesz, szerintem százszázalékosan készen állunk.”

A BL-SZEZON ÁLOMCSAPATA

FINAL FOUR (BUDAPEST, PAPP LÁSZLÓ-SPORTARÉNA)
Jegyvásárlás: jegyed.hu (árkategóriák: 39 990 Ft, 27 990 Ft, 19 990 Ft, 9990 Ft – a jegyek mindkét játéknapra érvényesek)
DÖNTŐ – MÁJUS 10.
Az elődöntő győztesei 17.00 (tv: DIGI Sport2)
Vezeti:
Horváth P., Marton (magyarok)
A 3. HELYÉRT – MÁJUS 10.
Az elődöntő vesztesei 14.30(tv: DIGI Sport2)
Vezeti:
Brunovsky, Canda (szlovákok)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 9.
Larvik (norvég)–Dinamo Volgográd (orosz) 14.15 (tv: DIGI Sport1)
Vezeti: L. Poulsen, Mortensen (dánok)
Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 16.45 (tv: DIGI Sport1)
Vezeti: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
A legfrissebb híreket itt találja a női kézilabda Bajnokok Ligájáról!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik