P. B., N. T. 2020.10.18 12:42 Frissítve: 2020.10.18 13:08

Női kézi: egy visszatérője már van a Fradinak, halasztják a DVSC-meccset

Egy játékossal bővülő kerettel utazott el az Ferencváros női kézilabdacsapata Bukarestbe, ahol kőkemény feladat vár rá a CSM ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

Behnkére és Stolléra nehéz meccs vár Bukarestben (Fotó: Török Attila)

Az esbjergi tizenhármakból bukaresti tizennégyek lesznek. Már a kezdés előtt jó hírt kaptak az FTC-nél, amely a BL négyes döntőjébe jutásra is esélyes CSM Bucuresti otthonában lép pályára délután: a koronavírus miatt a felnőttkeretből hetek óta hiányzó nyolc játékos közül Julia Behnke újra Elek Gábor rendelkezésére áll. A német beálló tehát csatlakozott a legutóbbi fordulóban Esbjergben parádés győzelmet arató kilenc felnőtt kézilabdázóhoz, illetve a múlt héthez hasonlóan a négy ifjúsági korú tehetség is az együttessel tartott a román fővárosba.

Ahol finoman fogalmazva is nehéz dolga lesz az FTC-nek, amely a dániainál is borítékolhatóan keményebb erőpróba elé néz. Főleg, ha idevesszük a fertőzésből felgyógyuló Cristina Neagu várható visszatérését, de a két masszív beállóval, Dragana Cvijiccsel és Crina Pinteával sem lesz egyszerű birkózni a falban.

Közben a hatósági karantén után az edzéseket újrakezdő DVSC arról adott tájékoztatást, hogy elhalasztják a két csapat eredetileg szerdára tervezett bajnokiját. „A szabályzás szerint ugyanis a Fradi játékosai hazatérésük után 10 napos ideiglenes karanténba kerülnek. A karantén két negatív teszttel váltható ki. Ezen tesztek eredményei a legoptimálisabb esetben is október 21-én, azaz a mérkőzés tervezett napján lesznek meg, s ezeket még el kell juttatni a Fővárosi Népegészségügyi Hivatalhoz, ők adhatnak ki határozatot a karantén feloldásáról. Ennek tükrében a Ferencváros kérte a mérkőzés elhalasztását, amit a DVSC elfogadott” – áll a Loki honlapján megjelent beszámolóban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA,
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT

16.00:
CSM Bucuresti (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.

2020.10.17 16:58:00

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A második félidőben a Valcea tehetetlen volt a kiváló győri támadásokkal szemben.

2020.10.15 20:06:49

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Győzhetett volna a magyar csapat, de a kevesebbet hibázó Porto zsebelte be a két pontot.

2020.10.14 17:56:27

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Örömjáték: biztos sikerrel hangolt a Telekom Veszprém a Barcelona elleni csoportrangadóra.