Női kézi Eb: Szikora megérezte, hogy készen kell állnia

Vágólapra másolva!
2016.12.11. 13:10
Szikora Melinda szombat este csatlakozott Helsingborgban a magyar női kézilabda-válogatotthoz. A ferencvárosi kapus behívására Janurik Kinga sérülése miatt volt szükség. Szikorának az Eb kezdete óta volt egy olyan érzése, hogy készenlétben kell állnia, de miután érdi kollégája annyira kiválóan védett Montenegró ellen, kicsit lemondott a részvételről. Aztán tegnap reggel elkezdtek záporozni a hívások és az üzenetek a telefonjára...  

„Mivel a héten sok edzésünk volt, és minden nap korán keltem, elhatároztam, hogy szombaton kialszom magam – mondta a fradi.hu-nak Szikora Melinda, aki Zürich és Koppenhága érintésével érkezett meg Helsingborgba. – Kilenc órakor felébredtem, ránéztem a telefonomra, de akkor még semmi különös nem volt, így visszaaludtam. Mire viszont legközelebb felriadtam tizenegy órakor, vagy száz nem fogadott hívás és olvasatlan üzenet villogott a kijelzőn."„Mivel a héten sok edzésünk volt, és minden nap korán keltem, elhatároztam, hogy szombaton kialszom magam – mondta a fradi.hu-nak Szikora Melinda, aki Zürich és Koppenhága érintésével érkezett meg Helsingborgba. – Kilenc órakor felébredtem, ránéztem a telefonomra, de akkor még semmi különös nem volt, így visszaaludtam. Mire viszont legközelebb felriadtam tizenegy órakor, vagy száz nem fogadott hívás és olvasatlan üzenet villogott a kijelzőn."

„Egy órám maradt, hogy elintézzek mindent, szóval az óriási rohanásban időm se volt felfogni, hogy mi történik, csak a repülőn tudtam végiggondolni a helyzetet. Először is, nagyon sajnálom a Montenegró ellen hihetetlenül jól védő Kingát, jobbulást kívánok neki. Furcsa így, az ő kárára bekerülni, ám nekem muszáj a feladatomra koncentrálni. Újabb lehetőséget kaptam, és szeretnék élni vele, ha odakerülök."

„Végigedzettem az elmúlt két hetet, szinte alapoztunk, vagyis jó állapotban vagyok, de hátrányból indulok, mert nem a válogatott csajok mögött védtem, nem velük tréningeztem, ugyanakkor abszolút pozitív vagyok és mindent megteszek azért, hogy ha úgy alakul, a legjobb formámat hozhassam. Különös amúgy a sors játéka: az Eb kezdete óta volt egy érzésem, hogy készenlétben kell állnom, de csütörtök este olyan teljesítményt nyújtott Kinga, amely után úgy véltem, megvan a válogatott kapusa, és kissé lemondtam a részvételről. Az is szerencse, hogy nem mentem haza vidékre, mert akkor nem értem volna el a repülőt..."

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG

KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT (Helsingborg)

16.15: Oroszország–Csehország (Tv: Sport2)
18.30: Magyarország–Románia (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.45: Dánia–Norvégia

A KÖZÉPDÖNTŐ 2. CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA
1. Dánia 2 2 56–48 +8 4
2. Norvégia 2 2 46–42 +4 4
3. Románia 2 1 1 43–40 +3 2
4. Csehország 2 1 1 56–55 +1 2
5. Oroszország 2 2 38–45 –7 0
6. MAGYARORSZÁG 2 2 41–50 –9 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: KISS Éva (Győri Audi ETO), SZIKORA Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Thüringer HC, német)
Irányító: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO)
Beállók: DOMBI Luca (Mosonmagyaróvár), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KLIVINYI Kinga (Érd), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TRISCSUK Krisztina (Siófok)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok), SCHATZL Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány:
Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea
Kapusedző: BAKOS István

Tartalék: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEINK A KÖZÉPDÖNTŐBEN
December 13., kedd, 18.30: Magyarország–Norvégia
December 14., szerda, 16.15: Magyarország–Oroszország

SZURKOLÓI SZOFTVER AZ EB-RE: A számítógépes Excel-alkalmazást letöltheti a fotóra kattintva!

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik