Női kézi Eb: januárban dönt az EHF a 2024-es rendezésről

Vágólapra másolva!
2019.10.05. 17:44
Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos közleményben jelentette be, hogy januárban dönt a 2024-es női Európa-bajnokság házigazdájáról. Mint ismert, három pályázat érkezett a rendezésre: Oroszország mellett Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen kandidál, míg Csehország Lengyelországgal és Szlovákiával.

Eredetileg novemberben jelentette volna be az európai szövetség, hogy hol rendezik a 2024-es női kontinenstornát, de „a beérkezett pályázatok alapos kivizsgálása még több időt igényel”, így csak 2020 januárjában, az EHF 13. rendkívüli közgyűlésén hirdetnek győztest – írja az eurohandball.com.

Hazánk rutinos rendező: 2004-ben is Magyarország adott otthont a női kézilabdázók Eb-jének, míg 2014-ben Horvátországgal közösen. A 2024-es pályázatban az szerepel, hogy a csoportkört a svájci Bázelben, az ausztriai Innsbruckban és Debrecenben bonyolítanák, míg az egyenes kieséses szakaszt Budapesten és Debrecenben – olvasható az EHF közleményében. A döntőt az újonnan épülő csarnokban (amelyet 2021-ben adnak át) rendeznék a fővárosban.

Oroszország négy várossal, Moszkva, Rosztov-Don, Krasznodar és Szentpétervár bevonásával pályázik, a cseh, lengyel, szlovák hármas pedig hét várossal, Wroclawval, Katowicével, Krakkóval, Ostravával, Pozsonnyal, Somorjával és Besztercebányával nyerné el a rendezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik