Női kézi Eb: Győrből maximális pontszám kell - Tomori

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 13:49
null
Tomori Zsuzsanna szerint a Fradin még érződik a BL-selejtezős kudarc, de ez a csapategységet nem törte meg <br />(Fotó: Hegedüs Gábor)
Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott és az FTC-Rail Cargo Hungaria átlövője szerint a hazai Európa-bajnokság csoportkörében hat pontot kell szerezni, és akkor a nemzeti csapatnak jó esélye van eljutni a legjobb négy közé. A játékos a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt arról is, miként tette túl magát csapata a Bajnokok Ligája-selejtezős bukáson.

 

„Úgy érzem, hogy még bennünk van a BL-selejtezős kudarc. Egész nyáron úgy készültünk, hogy csak a Leipzig, csak a Leipzig. Ráadásul hosszabbítás után kaptunk ki, így még fájóbb volt a vereség. Átbeszéltük, átrágtuk, hogy miket hibáztunk. (…) Hatvan perc alatt el kellett volna intézni a mérkőzést, a végén két buta hiba miatt kaptunk ki, de korábban kellett volna befejezni a találkozót.”

„Nem húzott szét a csapat, összefogtunk, de mindenki érezte, hogy ez egy mélypont – mondta az azóta eltelt időszakról az átlövő. – A csoportkörben a sorsolásunk kedvező lett volna, és egy olyan lehetőséget szalasztottunk el, amelynek a végén meglepetést is okozhattunk volna.”

„Ez már a második szezon, ami nem a fényről és a sikerről szól. Az előző idényben a Viborg ellen estünk ki a KEK-ben, nagyon remélem, hogy ezúttal legalább a KEK-serleget el tudjuk hódítani. A klub minimális elvárása, hogy ne legyenek hasonló hibák, ha megteszünk mindent, akkor a klub mögöttünk van.”

Tomori a válogatott témára áttérve elárulta, hogy nem lepte meg Görbicz Anita bejelentése, miszerint gyermeket vár. „Sokan tudtuk, hogy babát szeretne. Az, hogy az Európa-bajnokság előtt egy hónappal derült ki, egyáltalán nem rossz dolog. Ez nagy boldogság Anitának, aki a karrierje során már két hazai világeseményt is megélt juniorként, majd felnőttként. Számomra is hatalmas öröm a hír, örülök neki, és sok egészséget kívánok neki!” – mondta Tomori, aki hozzátette, az irányító helyettesítése egy személyben biztosan nem megoldható.

„Az itthoni Európa-bajnokságon szeretnénk megmutatni, hogy ez a válogatott nagyon jó. A győri csoportkörből maximális pontszám kell. Ez fontos, hiszen a debreceni középdöntőbe visszük tovább a pontokat, ott egy nyert meccs elég lehet ahhoz, hogy eljussunk Budapestre.”

Tomori az interjú végén beszélt arról is, hogy a nyáron lejár ugyan a szerződése, de továbbra is a Ferencvárosban gondolkozik, Magyarországon csak Győr felé venné az irányt, külföldön ellenben sok opció van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik